Vytlačiť túto stránku
utorok, 10 júl 2018 20:50

Na športovom popoludní v Gočaltove si všetky deti zasúťažili a vyšantili sa do sýtosti Doporučený

Napísal(a) G. Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V nedeľu 8. júla 2018 obec Gočaltovo (okres Rožňava) zorganizovala športové popoludnie pre deti. Starostka obce Jarmila Pavlíková pozvala dobrovoľných hasičov z Jelšavy, aby urobili ukážky zo svojej činnosti. Dobrovoľní hasiči však prišli s nápadom, že oni sa budú nielen prezentovať, ale skôr si zasúťažia s deťmi v niekoľkých disciplínach a na záver malo prísť prekvapenie. Na miestnom ihrisku sa pripravili disciplíny: hod granátom na cieľ – každé dieťa malo k dispozícii 3 hody, hod hadicou na kuželky - každé dieťa malo po 2 pokusy, hod loptičkou do okien domčeka – každé dieťa malo 2 pokusy, „rytierske hry“ – vyhral ten, kto sa udržal na lavičke, „chytanie rybičiek“ na čas – kto nachytal viac rybičiek za 10 sekúnd.

Na úvod deti privítala starostka obce Jarmila Pavlíková. Deti sme rozdelili do dvoch skupín – chlapci a dievčatá a začali sa plniť disciplíny. Súbežne sa súťažilo vždy vo dvoch disciplínach, chlapci zvlášť a dievčatá zvlášť za pomoci dospelých – panie učiteľky z MŠ, Mgr. Michal Terrai, tajomník Územnej organizácie DPO SR v Rožňave a dobrovoľní hasiči z Jelšavy.

Po absolvovaní všetkých disciplín sa deti vyšantili pri preťahovaní lanom a vozením sa na odrážadlách.

Všetky deti boli ocenené cenami, ktoré venovala starostka obce Gočaltovo. Po vyhodnotení súťaží, kde boli všetky deti ocenené, prišlo prekvapenie vo forme hasičskej peny. Deti sa v nej vyšantili do sýtosti. Bolo to krásne popoludnie a sme radi, že sme mohli potešiť všetky prítomné deti.

Gabriela Jakubecová

 

Čítať 2121 krát Naposledy zmenené sobota, 14 júl 2018 19:38

Galéria obrázkov