Vytlačiť túto stránku
piatok, 10 august 2018 13:46

Infocentrum v Revúcej oslavuje desiate narodeniny Doporučený

Napísal(a) B. Jankóšiková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Je to už desať rokov, čo Mesto Revúca zriadilo a otvorilo Turistické informačné centrum v Revúcej. Infocentrum svoju činnosť začalo v letnej sezóne 5. augusta 2008 a tak ako vtedy, aj dnes, sídli v priestoroch budovy Prvého slovenského gymnázia na Muránskej ulici, je členom Asociácie informačných centier Slovenska a je plne financované z rozpočtu mesta Revúca. Je súčasťou organizačnej štruktúry Mestského úradu v Revúcej a patrí pod Oddelenie regionálneho rozvoja z dôvodu koordinácie činností a aktivít cestovného ruchu v meste. Nakoľko rozvoj turizmu až do roku 2008 nebol dostatočne podporený, vznikla potreba zriadenia takéhoto kontaktného miesta nielen pre návštevníkov regiónu, ale aj obyvateľov mesta.

Počas uplynulých rokov prešlo centrum mnohými zmenami nielen čo sa týka poskytovaných služieb, ale i materiálno-technického vybavenia a vynovenia priestorov.

Z mnohých spomenieme aspoň osadenie nového informačného pultu, umiestnenie dvoch prehľadných panelov v slovenskom a anglickom jazyku o Muránskej planine a tipoch na výlety do okolia, zásobníkov na letáky, TV prezentácie s aktuálnymi informáciami pre domácich návštevníkov i zahraničných turistov.

Turistické informačné centrum dnes poskytuje tieto informácie a služby:

  • bezplatné poskytovanie informácií o meste a regióne, o kultúrnych, spoločenských a športových podujatiach, ubytovacích a stravovacích zariadeniach
  • tvorba a distribúcia propagačných materiálov
  • rezervácia a predaj vstupeniek v rámci predajnej siete TICKETPORTAL
  • predaj cestovných lístkov v rámci siete AMS BUS aj na medzinárodné autobusové spoje
  • predaj turistických máp, atlasov, literatúry a pohľadníc
  • ra tic info 1ručné vyrazenie si pamätnej mince
  • možnosť použiť príležitostnú pečiatku, resp. zakúpiť turistickú známku či nálepku
  • ponuka širokého sortimentu suvenírov a darčekových predmetov, výrobkov zručných remeselníkov i kvalitných produktov, ktoré nesú označenie regionálny produkt Gemer-Malohont
  • účasť a propagácia mesta a regiónu na rôznych jarmokoch a folklórnych slávnostiach
  • realizácia vlastných predajných výstav (jarmoky s veľkonočnou a vianočnou tematikou)
  • realizácia projektov regionálnej výchovy pre deti a žiakov materských a základných škôl a pre seniorov Zariadenia opatrovateľskej služby „Cilka“
  • realizácia informačnej služby (celodenný sprievod organizovanej skupiny turistov)
  • pravidelné prinášanie aktuálnych článkov a rozhovorov na rôzne zaujímavé témy z histórie nášho mesta i zo súčasnosti
  • K službám infocentra patrí i sezónne prevádzkovanie KAVIARNE NÁRODOVCOV. Klienti kaviarne majú možnosť využiť bezplatné pripojenie na internet alebo detský kútik a vychutnať si obľúbený kávový nápoj (expresso, cappucino, latte) alebo osviežujúci milkshake v príjemnom prostredí Parku slovenských národovcov.

Počas letnej sezóny (júl – august) je otváracia doba pre návštevníkov infocentra i kaviarne každý deň i počas víkendov a sviatkov od 08:00 do 12:00 a od 13:00 do 18:00 hod.

Bližšie informácie o našej činnosti sa dozviete z nášho informačného materiálu, ktorý sme vydali pri príležitosti výročia zriadenia nášho infocentra, resp. na našej webovej stránke www.tic.revuca.sk alebo na facebooku.

Zároveň v septembri 2018 pre širokú verejnosť pripravujeme oslavu 10. narodenín, na ktorú Vás týmto čo najsrdečnejšie pozývame a bližšie informácie zverejníme na pripravovanom plagáte.

Text a informačný materiál pripravila:

Ing. Bibiana Jankóšiková

INFORMAČNÝ MATERIÁL K 10. VÝROČIU KLIKNI!

 

Čítať 6417 krát Naposledy zmenené piatok, 10 august 2018 16:44