piatok, 14 september 2018 18:35

Ako ďaleko je z Gemera koniec sveta, kde kraľuje Kamčatka Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

Kamčatka je pre našinca z Gemera nepredstaviteľne ďaleký svet, kde málokto z nich tam bol. Zvedavosť však robí svoje najmä teraz, keď vzdialenosť na koniec sveta trvá iba niekoľko hodín. Potom sa pred vami objaví iný svet, plný prekvapení a zážitkov. Múdre podklady nám prezrádzajú, že poloostrov Kamčatka, ktorý leží na ďalekom východe Ruskej federácie môžeme navštíviť lietadlom, napríklad z Moskvy, približne asi za 11 hodín. To predpokladá dostať sa najskôr do Moskvy. A to záleží od toho, aké máme možnosti dostať sa tam napríklad z Revúcej, Bratislavy, alebo Prahy. Takúto trasu si vybrala partia mladých lyžiarov, ktorí už o lyžiarskych svahoch na Kamčatke počuli od kamarátov, alebo sa dozvedeli z iných prostriedkov.

Keďže počuli o tomto málo známom teritóriu samé chvály, rozhodli sa, že využijú príležitosť a navštívia ho. Nie nadarmo sa o tejto krajine hovorí, že je posiatá tryskajúcími gejzírmi, dymiacimi fumarolmi, termálnymi prameňmi a nespočetnými javmi iných geotermálnych javov.

Spomínam si, keď pred niekoľkými mesiacmi náš propagátor gemerského folklóru pán Peter Poboček hovoril, že jeho syn sa pripravuje navštíviť práve túto oblasť Ruska a nebolo by fér, keby si nezabezpečil aj záznamovú techniku a nezachytil čaro, pre nás tejto neznámej krajiny, prírody i ľudí.

Starostlivá príprava už doma sa oplatila a senior Poboček s juniorom Pobočekom pripravili pre vás malé prekvapenie, ktoré vám s radosťou touto formou sprostredkujem. Už vopred vám však oznamujem, že rovnako ako priami účastníci tohto dvojtýždňového pobytu rozprávkovej krajiny na konci sveta, pri obrázkoch plného panenského snehu bez lanoviek a inej techniky, budete môcť aj vy povzbudivo svoje pocity vyjadriť slovami ako ÚŽASNÉ, NÁDHERNÉ, NEČAKANÉ.

Tak, prežite šesť minút živých obrázkov z konca sveta v pohodlí domova, či inde.

MG od

VIDEO: 

Na konci sveta - Kamčatka

Čítať 1654 krát Naposledy zmenené sobota, 15 september 2018 00:35

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!