Vytlačiť túto stránku
pondelok, 24 september 2018 11:01

Praktický výcvik hasičov s protipovodňovými prívesnými vozíkmi Doporučený

Napísal(a) G. Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Územná organizácia DPO SR (ÚzO DPO SR) v Revúcej v spolupráci s Technickou univerzitou, Katedrou protipožiarnej ochrany vo Zvolene zorganizovali dňa 22.9.2018 v priestoroch Rybníka v Gemerských Tepliciach spoločný praktický výcvik dobrovoľných hasičských zborov (DHZ) pri použití protipovodňových prívesných vozíkov v čase povodní. Praktický výcvik viedli lektori TUZVO Ing. Dušan Hancko, Ing., Mgr. Ivan Chromek a Ing. Eva Mračková, PhD. Napriek nepriaznivému počasiu, ktoré bolo podobné ako počas povodní, tohto výcviku sa zúčastnili 63 dobrovoľní hasiči z 13 DHZ z revúckeho okresu: Držkovce 5 hasičov, Gemerská Ves 4 hasiči, Gemerské Teplice 5 hasičov, Hucín 5 hasičov, Chyžné 5 hasičov,

Jelšava 8 hasičov, Lubeník 7 hasičov, Magnezitovce 4 hasiči, Muránska Dlhá Lúka 3 hasiči, Ratková 4 hasiči, Ratkovské Bystré 3 hasiči, Rákoš 6 hasičov, Sirk 4 hasiči.

Dobrovoľní hasiči sa oboznámili s prostriedkami, ktoré sú v protipovodňových vozíkoch. Začali so skúšaním všetkých čerpadiel priamo pri rybníku. Potom sa hasiči učili ako poskladať protipovodňové zábrany, ako ich správne napĺňať, vyprázdňovať, sušiť a odkladať.

Myslím si, že všetkým prítomným veľa dalo toto praktické cvičenie a poznatky budú môcť využívať pri povodniach. Po skončení cvičenia na vyhodnotení všetky DHZky dostali osvedčenie za splnenie podmienok účasti na overení fyzickej zdatnosti členov DHZ v protipovodňovom výcviku vykonanom v súlade s § 3 písmena b) Zákona NR SR číslo 37/2014 Z. z. o Dobrovoľnej požiarnej ochrane SR a o zmene niektorých zákonov a § 23 Vyhlášky MV SR číslo 611/2006 Z. z. o hasičských jednotkách.

Gabriela Jakubecová

 

Čítať 1622 krát Naposledy zmenené utorok, 25 september 2018 10:12

Galéria obrázkov