Vytlačiť túto stránku
utorok, 09 október 2018 23:38

Pozvanie na prednášku prof. Emila Višňovského do Kultúrno-kreatívneho centra Kláštor na Námestí baníkov v Rožňave Doporučený

Napísal(a) Kláštor
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Srdečne vás pozývame do Kultúrno-kreatívneho centra Kláštor na Námestí baníkov (Betliarska 2) vo štvrtok 11. októbra o 18:00 na prednášku profesora Emila Višňovského na tému „Pre koho bolo (toto) mesto a pre koho je dnes?“ Pochopiť mesto, rozpoznať princípy a pravidlá jeho fungovania, dešifrovať hranice, v ktorých sa tvoria jeho štruktúry a vytvára jeho identita - napríklad aj na toto potrebujeme človeka s abstraktným, analytickým myslením, človeka vzdelaného v disciplíne zvanej filozofia. Prof. Emil Višňovský, PhD. z Katedry filozofie a dejín filozofie Filozofickej fakulty UK je presne tým človekom, ktorého skrátka treba počuť a počúvať, aby sme prenikli pod povrchy frázovitého mediálneho či politického balastu k niečomu, čo nám pomôže pochopiť a "čítať" priestor, v ktorom žijeme.

rv vpn DSC08009 2Myslieť nie je hanba ani žiadna zbytočnosť - premýšľanie z nás robí ľudské bytosti, vytvorilo (aj) našu civilizáciu, vďaka nemu žijeme napriek mnohému veľmi dobré časy - a len vďaka mysleniu môžu byť ešte lepšie.

Aj preto pokračujeme v sérii prednášok a diskusií VEREJNÉ PRIESTORY NAŽIVO (VPN), aby aj v Rožňave zazneli hlasy odborníkov a odborníčok na to, ako možno formovať verejné priestory tak, aby sme žili v dobrom meste.

Prof. PhDr. Emil Višňovský, PhD. (1975) vyštudoval filozofiu a históriu na FF UK v Bratislave. Pôsobí ako profesor na Katedre filozofie a dejín filozofie na FF UK v Bratislave, a takisto ako samostatný vedecký pracovník v Ústave výskumu sociálnej komunikácie v SAV. Je autorom množstva odborných prác publikovaných doma i v zahraničí. Vo svojej pedagogickej a výskumnej činnosti sa sústredil napríklad na otázky sociálnej filozofie s dôrazom na problematiku ľudskej činnosti, konania či poznania, ako aj filozofiu pragmatizmu a neopragmatizmu, či filozofiu mysle. Súčasťou jeho odbornosti sú aj preklady z anglo-americkej filozofie (napr. J. S. Mill, J. Dewey, R. Rorty a ďalší).

 

Čítať 2756 krát Naposledy zmenené nedeľa, 14 október 2018 20:30