Vytlačiť túto stránku
streda, 19 december 2018 10:51

Prišla poďakovať zasahujúcim hasičom, ktorí jej zachránili rodinný dom v Chyžnom Doporučený

Napísal(a) Gabriela Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru (OR HaZZ) v Revúcej vykonalo dňa 14. 12. 2018 odborno – metodické zamestnanie veliteľov dobrovoľných hasičských zborov revúckeho okresu. Toto zamestnanie sa uskutočnilo v priestoroch OR HaZZ v Revúcej. Zamestnanie začalo výkladom vyhlášky MV SR číslo 611/2006 o hasičských jednotkách s vysvetlením jednotlivých ustanovení tejto vyhlášky. Ďalej bolo usmernenie k vykonávaniu zásahovej činnosti Dobrovoľných hasičských zborov obcí (DHZO) v prípade samostatného zásahu a v prípade zásahu s jednotkou HaZZ. Táto téma rozprúdila živú debatu medzi prítomnými. Najviac sa rozoberala spojovacia služba – spojenie a komunikácia počas zásahu.

Počas živej diskusie zavítala na OR HaZZ v Revúcej pani Irena Nemcová z obce Chyžné, ktorá sa prišla poďakovať zasahujúcim hasičom, ktorí jej zachránili rodinný dom správnym a odborným zásahom. Pri tomto zásahu sa ukázala koordinovaná spoločná práca medzi profesionálnymi a dobrovoľnými hasičmi. 

V skorých ranných hodinách dňa 17. 10. 2018 vypukol požiar v hospodárskej budove pri rodinnom dome v obci Chyžné č.16. Do zásahu bola vyslaná jednotka z OR HaZZ z Revúcej a súbežne bola vyžiadaná pomoc DHZO Gemerská Ves, Chyžné, Jelšava a Muráň, nakoľko prvotná informácia bola taká, že horí rodinný dom. Prieskumom na vyslanom mieste bolo veliteľom zásahu zistené, že horí hospodárska budova hneď vedľa rodinného domu. Zásah bol účinný, oheň sa podaril zlikvidovať tak, že rodinný dom nebol poškodený.

Bolo to veľmi dojímavé a nečakané poďakovanie hasičom, ktorí aj v tomto prípade napĺňali význam kréda hasičov „Bohu na slávu, blížnemu na pomoc“.

Gabriela Jakubecová

 

Čítať 1484 krát Naposledy zmenené štvrtok, 20 december 2018 11:42