Vytlačiť túto stránku
sobota, 16 február 2019 22:36

Jelšavskí hasiči bilancovali aj za účasti hostí z rumunského Nadlaku a maďarského Tótkomlóša Doporučený

Napísal(a) Gabriela Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dobrovoľný hasičský zbor (DHZ) v Jelšave netradične v piatok, 15.2.2018, bilancoval svoju činnosť za rok 2018 na výročnej členskej schôdzi. Na hasičskú zbrojnicu sa po obede začali schádzať aj zahraniční hostia z rumunského Nadlaku a maďarského Tótkomlóša. Pred 16. hodinou sa začala napĺňať veľká zasadačka Mestského úradu v Jelšave, kde sa konala spomínaná schôdza. Úvod patril videu, kde si prítomní obrazom pripomenuli, aký bohatý rok, čo sa týka rôznorodých činností, majú dobrovoľní hasiči za sebou. Potom prítomných privítal Ing. Pavol Zapletal, veliteľ DHZ Jelšava a menoval návrhovú komisiu – Zdenka Švejkovského, Ondreja Chlebuša a zapisovateľa Gabrielu Jakubecovú.
Potom nasledovali správy o činnosti za rok 2018, ktoré predniesli:

  • krúžku Plameň – Gabriela Jakubecová, vedúca mládeže,
  • protiplynovej služby – Zdenko Švejkovský, za plynovú službu,
  • strojnej služby – Zdenko Javorčík, za strojnú službu,
  • spojovacej služby – Gabriela Jakubecová, za spojovaciu službu,
  • hospodára – Miroslav Kováč, hospodár,
  • revíznej komisie – Ivan Petro Zachar, člen revíznej komisie,
  • výročnú správu o činnosti DHZ za rok 2018 a plán práce na rok 2019 – Ing. Pavol Zapletal, veliteľ DHZ.

Po obsiahlych správach bola plodná diskusia, do ktorej sa zapojilo niekoľko členov a samozrejme aj primátor MVDr. Milan Kolesár. Diskusiu ukončilo odovzdanie sád 2 ks autonómnych dýchacích prístrojov pre kolegov z Nadlaku. 

Na záver oficiálnej časti Zdenko Švejkovský prečítal návrh na uznesenie, ktorý bol jednohlasne schválený. Prítomní sa presunuli do hasičskej zbrojnice, kde sa rozprúdila živá debata a výmena skúseností.

V sobotu sme hosťom ukázali manipuláciu s PP 20 – s „plošinou“ a inštalovaný systém na ohlasovanie požiaru, ktorý je nainštalovaný v Mestských lesoch v Jelšave. Aj touto cestou sa chceme poďakovať konateľovi tejto spoločnosti Ing. Fulmekovi, za ochotu ukázať tento systém.

V popoludňajších hodinách sme sa s hosťami rozlúčili.

 

Chceme sa poďakovať za podporu a spoluprácu – Mestu Jelšava a primátorovi MVDr. Milanovi Kolesárovi, SMZ, a. s. Jelšava, ZŠ s MŠ v Jelšave, OO PZ v Jelšave, Róbertovi Csatárimu a Attilovi Žilkovi.

Gabriela Jakubecová

 

Čítať 1541 krát Naposledy zmenené nedeľa, 17 február 2019 01:51