Vytlačiť túto stránku
piatok, 21 jún 2019 11:31

Účelové cvičenie pre žiakov ZŠ v Jelšave

Napísal(a) G. Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Vo štvrtok 20. 06. 2019 starší referenti OO PZ v Jelšave zorganizovali v spolupráci s vedení ZŠ s MŠ a Mestom Jelšava účelové cvičenie pre žiakov Základnej školy v Jelšave. Toto cvičenie bolo teraz trocha iné ako predchádzajúce, lebo stanovištia boli rozmiestnené v priestoroch Základnej školy. Po celej škole bolo rozmiestnených šesť stanovíšť, pri ktorých sa žiaci celej školy striedali po 15 minútových intervaloch.

 

1. stanovište – Miestna organizácia Slovenského červeného kríža Jelšava – deti tu ošetrovali zranenia podľa pokynov.
2. stanovište  – členovia Mestského poľovného združenia Jelšavan predstavili deťom muníciu, zbrane, prostriedky a nástroje, ktoré používajú v prírode a aká zver sa najčastejšie vyskytuje v blízkom regióne a poučili ich, ako sa správať v lese pri stretnutí so zverou.
3. stanovište – príslušníci OO PZ v Jelšave predstavili deťom služobné prostriedky, ktoré používajú pri svojej práci, ako aj deťom vysvetlili svoju činnosť.
4. stanovište – členovia streleckého oddielu umožnili deťom streľbu so zbraňami.
5. stanovište – zamestnanci Mestských lesov v Jelšave poučili deti o druhoch dreva, ich plodoch a ich využitie.
6. stanovište – dobrovoľní hasiči pripravili deťom na tomto stanovišti trať, kde pred tunelom si 5-členné družstvá dali prelepené masky a pomocou lana prešli za sebou tunel, za ním zdolávali rôzne prekážky, potom prešli do zadymeného priestoru. Tam už bez masiek hľadali zranenú osobu – bábiku – a vyniesli ju na nosítkach.

Všetci prítomní prežili krásny deň a dúfame, že deti sa aj niečo naučili. Poďakovanie patrí všetkým zúčastneným, ako aj organizátorom cvičenia.

Gabriela Jakubecová

Čítať 2697 krát Naposledy zmenené streda, 26 jún 2019 15:36