Vytlačiť túto stránku
utorok, 07 júl 2020 21:20

Začínajú Hviezdne štvrtky v letnom kine rožňavskej hvezdárne Doporučený

Napísal(a) Anežka Kleinová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Súčasťou aktivít, ktoré ponúka rožňavská hvezdáreň je aj tento rok letné kino. Fanúšikom strieborného plátna prináša neopakovateľnú atmosféru priamo pod holým nebom. Prírodné kino je vyhradené pre všetkých, ktorí si chcú pozrieť dobrý film a nesedieť pri tom doma na gauči.
Premietanie pod hviezdnou oblohou v Rožňave organizuje Gemerské osvetové stredisko, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja. Uskutoční sa v areáli hvezdárne, čím ponúka jedinečné spojenie - možnosť sledovať hviezdy na filmovom plátne a zároveň pozorovať nočnú oblohu s odborným výkladom astronóma.
„Už tradične, každý júlový aj augustový štvrtok si návštevníci vychutnajú filmové novinky aj overené kino hity. Ponuka je pestrá a my veríme, že si so sebou odnesú príjemné zážitky.

rv letne kino jul 2020 1rv letne kinoSkladbou programu sa snažíme osloviť celé spektrum návštevníkov,“ informuje zástupkyňa riaditeľky GOS Anežka Kleinová a pokračuje, „ako prvý 9. júla uvedieme epický muzikál Rocketman, v ktorom spoznáme životný príbeh hudobnej legendy Eltona Johna.

Pre prázdninujúce deti s rodičmi je pripravený 16. júla dobrodružný rodinný film Dolittle.

Vydarená česká komédia Vlastníci pobaví divákov 23. júla a napokon 30. júl prinesie do letného kina trochu napätia v mysterióznom filme Neviditeľný.

Letné kino je organizované v súlade s aktuálnymi opatreniami na zamedzenie šírenia pandémie.. 

Podmienky sú prispôsobené tak, aby bolo pre návštevníkov vytvorené bezpečné prostredie. Hoci ide o vonkajšie priestranstvo s možnosťou voľného sedenia, organizátori premietaní žiadajú všetkých divákov, aby rešpektovali aktuálne opatrenia a všetky pokyny, ktoré nájdu pri vstupe alebo budú oznámené pred začatím premietania.

Premietanie začína po zotmení, teda v júli o 21.00 hod. a v auguste od 20:30 hod. v rožňavskej hvezdárni (Lesná 1, Rožňava). Stačí si vziať deky, repelenty a vychutnať si obľúbené filmy pod hviezdami..

Vstupné je 2 € (prijímame aj kultúrne poukazy)

Podrobnosti o programe a aktuálne informácie v súvislosti s počasím na fb.me/kino.apollo.roznava.

Organizátori si vyhradzujú právo na zmenu programu.

Anežka Kleinová

 

Čítať 951 krát Naposledy zmenené utorok, 07 júl 2020 22:36