Vytlačiť túto stránku
nedeľa, 16 máj 2021 10:08

Cyklus vzdelávania Dedičstvo inšpiruje pokračuje svojimi aktivitami v GOS

Napísal(a) M. Hlaváčová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Gemerské osvetové stredisko (GOS) v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, dňa 19. 5. 2021 (streda) o 17:30 pozýva na online spevácky workshop, ktorý je zameraný predovšetkým pre ďalšie vzdelávanie folkloristov, pedagógov či vedúcich detských kolektívov.
„Spevácke domy, čiže workshopy zameriavame na prípravu spevákov, interpretov každej vekovej kategórie so zámerom riešiť aktuálnu problematiku vo folklórnom hnutí. Od roku 2014 sme ich realizovali už desiatky, tak pre odbornú verejnosť, ako aj pre priaznivcov ľudovej piesne. Tentokrát sme vybrali tému určenú nielen pre folklórne kolektívy, folkloristov, ale aj pre učiteľov, ktorí sa v rámci vzdelávacieho procesu či krúžkovej aktivity stretávajú s prípravou detí na prezentáciu ľudovej piesne,“ uvádza Mária Hlaváčová, manažérka kultúry GOS.
SPEVÁCKY WORKSHOP I. sa tentokrát uskutoční vo virtuálnom priestore s hlasovou pedagogičkou Katarínou Kišidayovou DiS. art. a bude zameraný na prípravu detských interpretov ľudovej piesne na spevácke súťaže. Témy interaktívnej prednášky sú: hlasové rozcvičky pre deti, ako správne pracovať s hlasovou hygienou, výber vhodnej piesne, tóniny, či práca s korepetítorom.

Postupové súťažné prehliadky sú pre deti vždy veľkou motiváciou, zároveň pre dospelých výzvou na svedomitú prípravu s očakávaním prínosnej spätnej väzby. Veríme, že sme vás oslovili a správne inšpirovali. Tešíme sa na stretnutie s vami.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Link na podujatie :
https://meet.google.com/zno-jukf-fpp

Mgr. Mária Hlaváčová

 

Čítať 800 krát Naposledy zmenené nedeľa, 16 máj 2021 14:44