pondelok, 05 júl 2021 13:55

Druhý aktívny deň s Náučným chodníkom Hrádok aj s hasičmi a deťmi Doporučený

Napísal(a) G. Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Členovia Dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) v Jelšave boli oslovení vedením Mestských lesov, s. r. o. v Jelšave (MsL) o spoluprácu počas Druhého aktívneho dňa s Náučným chodníkom Hrádok. Dobrovoľní hasiči prijali túto ponuku s radosťou už tretíkrát (nultý ročník v roku 2019, prvý ročník v roku 2020) a pripravili rôzne sprievodné aktivity pre deti rôznych vekových kategórií.
V sobotu, 3. júla 2021 sa pred 14.00 začali zháňať záujemcovia o turistiku, ale aj o sprievodné podujatia v okolí hotela Hrádok v rekreačnej oblasti na Hrádku.
Svoje stanovištia mali pripravené MO včelárov, Mestské poľovnícke združenie Jelšavan, Štátne lesy SR, MsL, s. r. o., Mestské múzeum v Jelšave a v neposlednej miere jelšavskí dobrovoľní hasiči. Návštevníci si okrem prechádzky náučným chodníkom prišli na svoje.

Väčšie, ale aj menšie deti si mohli vyskúšať stredoveké bojové umenie, hasenie horiaceho hotela, kde rodičia pumpovali s detskej džberovky a deti hasili, mohli sa povoziť na odrážadlách, ale aj na akumulátorových autíčkach. Pre celé rodiny bola zaujímavá vyhliadka okolia z koša plošiny PP 20. Medzi hasičov zavítal aj medvedík Macko, ktorý lákal deti na jednotlivé stanovištia a deti odmieňal sladkosťami. Záver patril hasičskej pene, kde sa deti vyšantili do sýtosti.

Bolo to príjemné popoludnie. Teší nás, že sme mohli urobiť radosť a rozptýlenie pre deti, ale aj pre dospelých.

Všetky aktivity boli vykonávané tak, aby boli dodržané všetky pandemické opatrenia.

 

Gabriela Jakubecová

 

Čítať 812 krát Naposledy zmenené pondelok, 05 júl 2021 16:57

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!