utorok, 13 júl 2021 19:27

ANIMOsCool – Letná škola animovaného filmu v Rožňave Doporučený

Napísal(a) A. Kleinová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

26. – 30. júla 2021 – Dom tradičnej kultúry Gemera, Betliarska 8, Rožňava, Kultúrne zariadenia Košického samosprávneho kraja pripravili pre deti pestrú ponuku letných táborov, vďaka ktorým sa počas prázdnin nudiť nebudú. Vybrať si môžu z ponuky 18 letných táborov v 31 turnusoch.
Gemerské osvetové stredisko (GOS) v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pripravilo už 8. ročník denného letného tábora so zameraním na animovanú tvorbu. V termíne od 26. do 30. júla 2021 účastníci workshopu pod vedením odborných lektorov spoločne vytvoria animovaný film.
„Hlavným lektorom je skúsený výtvarník a pedagóg Ivan Čepek z Košíc, ktorý k animovanej tvorbe vedie v záujmových umeleckých krúžkoch deti a mládež,“ uvádza riaditeľka GOS Helena Novotná a pokračuje, „pod jeho vedením vznikajú animované filmy, ktoré získavajú priaznivé ohlasy nielen divákov, ale aj ocenenia odbornej poroty na celoštátnej filmárskej súťaži CINEAMA. Aj vlaňajší film získal postup na celoslovenskú súťaž, o jeho úspechu sa bude rozhodovať v septembri.” 

„Zaujímavou možnosťou je naučiť sa v tejto neformálnej a kreatívnej prázdninovej škole rôzne druhy animácie – plôškovú, kreslenú, plastelínovú, digitálnu, úpravu obrázkov v grafickom editore, nahrávanie zvuku, ruchov a montáž filmu. Zábavnou a hravou formou už za týždeň vznikne spoločným úsilím všetkých účastníkov krátky animovaný film, ktorý uvedieme v premiére v piatok 30. júla 2021 v Kine Apollo (Betliarska 8, Rožňava)," dodáva za GOS autorka projektu Anežka Kleinová.

Tábor bude organizovaný v súlade s aktuálnymi opatreniami na zamedzenie šírenia pandémie COVID-19. Aktivity a podmienky sú prispôsobené tak, aby bolo pre účastníkov a lektorov vytvorené v prvom rade bezpečné prostredie.

ANIMOsCool je súčasťou projektu Dedičstvo inšpiruje, ktorý z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Denný tábor je určený pre tvorivých záujemcov vo veku od 10 rokov, konať sa bude v priestoroch Domu tradičnej kultúry Gemera (Betliarska 8, Rožňava) denne od 8.00 do 16.00 hod.

Poplatok: 70 € (v cene je školné, materiál, obed a pitný režim).

Anežka Kleinová

 

 

Čítať 778 krát Naposledy zmenené streda, 14 júl 2021 10:15

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!