Vytlačiť túto stránku
utorok, 15 marec 2022 16:50

Na hornom Gemeri sa začína regionálne kolo filmárskej súťaže Cineama 2022 Doporučený

Napísal(a) A. Kleinová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Gemerské osvetové stredisko (GOS), kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, vyhlasuje regionálne kolo celoštátnej súťažnej prehliadky amatérskej filmovej tvorby Cineama 2022 pre okres Rožňava. Cieľom súťaže je vyhľadávať a podporovať talentovaných tvorcov, rozvíjať ich kreativitu a poskytnúť im možnosť prezentácie a konfrontácie v oblasti vizuálneho umenia.
Zapojiť sa môže každý autor filmového diela v zmysle propozícií uverejnených na stránke vyhlasovateľa – Národného osvetového centra (NOC). Vítané sú animované aj hrané filmy, dokumenty, experimenty, videoklipy, či publicistické žánre v maximálnom limite do 20 minút bez tematického obmedzenia. Hodnotené budú umelecké, technické a obsahové kritériá v katégóriách podľa veku do 16 rokov, do 21 a nad 21 rokov.

2022 03 31 cineama22„Vďaka tejto súťaži, ktorú organizujeme už 26 rokov, môžeme vytvárať priestor na vyhľadávanie talentovaných tvorcov a rozvoj ich nadania v oblasti amatérskej filmovej tvorby. Môžem povedať, že sa nám to doposiaľ darí, o čom svedčia každoročné ocenenia mladých Rožňavčanov na celoslovenskej úrovni súťaže. Chcem preto povzbudiť najmä mladých ľudí, ktorí si vo vlastnej réžii, či s pomocou pedagógov vytvárajú krátke filmy, aby neváhali a dali o sebe vedieť,” uviedla riaditeľka GOS Helena Novotná.

rv sutaz film 2

 

Účastníci sa môžu do súťaže registovať v termíne do 31. 3. 2022 elektronicky na webovej stránke NOC: https://www.nocka.sk/chcemsaprihlasit/. Odporúčame predtým preštudovať podmienky súťaže: https://www.nocka.sk/sutaze-a-prehliadky/cineama/.

 

Anežka Kleinová

 

 

 

Čítať 671 krát Naposledy zmenené štvrtok, 17 marec 2022 10:39