Vytlačiť túto stránku
streda, 11 apríl 2012 14:28

Na krajskej prehliadke amatérskej tvorby CINEAMA 2012 v Rožňave bude súťažiť 32 filmov Doporučený

Napísal(a) Anežka Kleinová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Gemerské osvetové stredisko (GOS) v Rožňave v spolupráci s filmovým klubom Gemerfilm usporiada tento rok už 16. ročník krajskej súťažnej prehliadky amatérskej filmovej tvorby CINEAMA 2012. Súťaž sa uskutoční v sobotu 14. apríla 2012 v Galérii GOS, Betliarska 8, Rožňava od 9-tej hodiny. Projekcia súťažných aj nesúťažných filmov bude prebiehať celý deň. Podrobný program zverejníme na webovej aj facebookovej stránke GOS. 
Cineama je celoslovenská postupová súťaž, ktorá vytvára priestor na prezentáciu neprofesionálnej filmovej tvorby, vzájomnú konfrontáciu a inšpiráciu autorov s cieľom rozvíjať ich talent a zvyšovať technickú aj

umeleckú hodnotu vytvorených diel v spolupráci s pedagógmi, profesionálnymi filmármi na rozborových diskusiách.
Do krajského kola postúpilo 32 filmov od 24 autorov a 6 autorských kolektívov. V tomto ročníku budú súťažiť autori z Košického kraja vo veku od 12 do 62 rokov. Žánrová pestrosť - animované filmy, hrané filmy, dokumenty, reportáže a experimenty, zaručuje aj pre divákov atraktívny program. Súťaž sa uskutoční s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republliky. Vstupné: 1 €.
Anežka Kleinová

{jcomments on}

 

Čítať 2133 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:28