streda, 04 november 2015 15:04

Fotoklub Pix-XL Rožňava oslavuje svoje 5. výročie v Mesiaci fotografie

Napísal(a) Tatiana Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Fotoklub Pix-XL a Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja pozývajú širokú verejnosť pri príležitosti 5. výročia založenia Fotoklubu a v rámci Mesiaca fotografie na vernisáž výstavy pod názvom 4. členská výstava Fotoklubu PixXL v piatok 6.11.2015 o 17:00 hod. do priestorov Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave.

„Fotoklub Pix-XL Rožňava oslavuje v novembri 2015 svoje 5. narodeniny

a pri tejto príležitosti pripravil pre verejnosť na záver roka niekoľko zaujímavostí,“ povedal Štefan Kesi, jeden zo zakladateľov klubu a pokračoval: „V rámci narodeninových osláv to bude predovšetkým v poradí 4. klubová výstava, avšak tentokrát o niečo vo väčšom rozsahu, než v predchádzajúcich rokoch. Výročná kolekcia predstavuje najnovšie výsledky tvorivej činnosti Fotoklubu Pix-XL. Jedenásť autorov zostavilo výstavnú kolekciu s rv MG 9610 123 bbbohatým spektrom fotografických žánrov – krajinné detaily i celky, abstrakcie, architektúra a nebude chýbať ani zátišie či akt. Kurátori vyberali diela tak, aby bola výstava kompaktná a pôsobivá. Výstavu spestria diela vyhotovené ušľachtilou historickou fotografickou technikou – olejotlač, vytvorené na klubovom workshope. Verejnosť bude mať možnosť vidieť aj časť kolekcie historických fotoaparátov, pochádzajúcich zo zbierok jednotlivých členov klubu. Expozícia bude doplnená o akýsi interaktívny prvok, pomocou ktorého jediným pohybom bude môcť návštevník meniť ročné obdobie podľa vlastnej nálady,“ dodal na záver Štefan Kesi.

Prijmite pozvanie na vernisáž výstavy fotografií

členov Fotoklubu Pix-XL v piatok 6. novembra2015 o 17:00 hod. do priestorov Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave na ich 4. členskú výstavu, ktorá sa bude konať pri príležitosti 5. výročia založenia Fotoklubu. Opäť je tu jedinečná príležitosť nielen vidieť výnimočné fotografie, ale stretnúť sa aj s autormi. Výstava potrvá do 8.1.2016. Pozrieť si ju môžu záujemcovia v rámci výpožičných hodín knižnice. Vstup je voľný.
Tatiana Bachňáková

 

Čítať 4949 krát Naposledy zmenené streda, 04 november 2015 17:39

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!