Vytlačiť túto stránku
piatok, 22 apríl 2016 13:40

Mladí tanečníci z Revúcej si z rumunského Aradu priviezli tri krásne ocenenia

Napísal(a) Bc. Ivana Sviežená
Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

Dňa 15.4.2016 – 18.4.2016 sa TŠ Happy Dance Revúca zúčastnilo Medzinárodnej súťaže hudby a tanca v Rumunskom Arade. Po príchode do Rumunského Nadlaku nás privítal primátor mesta Vasile Ciceac, prednosta Alexander Gros a Slavko Dušan. Osemtisícové mestečko plné zelene a milých ľudí nás prekvapilo krásnou slovenčinou, tak na Úrade ako i v meste. Nadlak sa nachádza v západnej časti Rumunska, v aradsko-banátskej oblasti, ide o mnohonárodnostné pohraničné mesto s Maďarskom. Takmer polovica obyvateľov ovláda slovenský jazyk, majú tu základnú školu, strednú školu, kde sa vyučuje slovenský jazyk.

Po návšteve slovenských Rumunov sme zamierili do Aradu, kde sa konala Medzinárodná súťaž tanca a hudby. Súťaže sa zúčastnilo 750 detí v dvoch blokoch. Tanečníci TŠ Happy Dance, Samuel Skybjak a Soňa Bodnárová, Tomáš Buchta a Lea Sviežená reprezentovali našu krajinu a hlavne náš okres Revúca v Štandardných tancoch, v Latinsko-amerických tancoch a Disko tancoch, kde dosiahli krásny úspech vo všetkých troch kategóriách a získali 2. miesta.
Veľká vďaka patrí  mestu Jelšava za finančnú pomoc, RA investment  za materiálnu pomoc pri účasti na súťaži. Trénerom J. Schvarczovi , D. Bekeovej a M. Kindisovej za prípravu detí na súťaž.
Bc. Ivana Sviežená

 

Čítať 3037 krát Naposledy zmenené piatok, 22 apríl 2016 14:04