Vytlačiť túto stránku
pondelok, 06 jún 2016 12:49

Práce detí z rožňavského okresu prihlásené do 31. ročníka celoslovenskej výtvarnej súťaže Vesmír očami detí sú vystavené

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Srdečne pozývame na výstavu výtvarných prác žiakov prevažne rožňavského okresu v sále Domu tradičnej kultúry Gemera (Betliarska 8, Rožňava), ktorú otvárame 6. júna 2016. Ako vyplýva z názvu súťaže, témou prác sú objekty blízkeho aj vzdialeného vesmíru, kozmonautika, či predstavy malých autorov o mimozemských bytostiach a kontaktoch s nimi.

Vyhlasovateľom súťaže je Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove. Súťaž je dvojstupňová, skladá sa z okresných kôl a celoštátneho kola. Súťaží sa v piatich kategóriách: 1. materské školy, 2. mladší žiaci ZŠ, 3. starší žiaci ZŠ, 4. mladší žiaci ZUŠ. Do okresného kola 31. ročníka súťaže organizovaného Gemerským osvetovým strediskom v Rožňave sa zapojilo spolu 15 materských, základných a umeleckých škôl s celkový počtom 128 prác. Odborná porota vybrala 23 prác do celoslovenského kola. Udelila aj tri ceny poroty. Tieto práce boli zdigitalizované a sú predmetom výstavy. Originály prác boli zaslané vyhlasovateľovi súťaže. Výsledky celoštátneho kola sú k dispozícii na stránke www.suh.sk.
Okrem kópií postupujúcich a ocenených prác sú vystavené aj vybrané nepostupujúce práce. Výstava potrvá do konca júla 2016. Navštíviť ju môžete v pracovných dňoch od 8.00 do 15.30, vstupné 0,50 €.

Mgr. Juraj Lorinčík

 

Čítať 3557 krát Naposledy zmenené pondelok, 06 jún 2016 13:00