utorok, 15 november 2016 11:20

Revúcky tanečný parket o pohár viceprimátora mesta Revúca

Napísal(a) Ivana Sviežená
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Revúcky tanečný parket 2016 Revúcky tanečný parket 2016

V nedeľu 6.11.2016 sa premenila telocvičňa Strednej odbornej školy v Revúcej na tanečný parket pre „malých i veľkých“ tanečníkov v štandardných a latinsko-amerických tancoch. Súťaž sa niesla pod názvom Revúcky tanečný parket o pohár viceprimátora mesta Revúca, ktorú uskutočnilo TŠ HAPPY DANCE Revúca v spolupráci s TŠ SCHWARTZ TANZ Rožňava. Podujatie otvoril viceprimátor Július Buchta, ktorý privítal súťažiacich i divákov.

Svoj talent a plné nasadenie v súťaži ukázali páry tanečných klubov z celého Slovenska, ale aj z Maďarska. Súťažilo sa v 12 kategóriách od detí, juniorov až po dospelých. Krásne róby, precízne tancovanie a ladný krok tanečníkov dokázali v divákoch vyvolať umelecký zážitok, čo patrične ocenili potleskom. Na odbornú stránku tanca dohliadali porotcovia, ktorí udeľovali tanečným párom známky.

Mesto Revúcu reprezentovali Lukáš Žifčák a Lucia Oravcová, Samuel Skybjak a Soňa Bodnárová, Tomáš Buchta a Lea Sviežená. Konkurencia bola veľmi veľká, tak nie každý mohol zvíťaziť. Nesmiernu radosť nám urobil tanečný pár Tomáš Buchta a Lea Sviežená, ktorý obsadil krásne finálové 3. miesto v latinsko–amerických tancoch v kategórii Junior II D a 5. miesto v latinsko-amerických tancoch v kategórii Junior I D. Našim ďalším dvom tanečným párom sa taktiež veľmi dobre darilo. Tí obsadili pekné semifinálové miesta. Z telocvične bolo ešte do večera počuť hudbu a ovácie divákov, ktorí od začiatku vrelo povzbudzovali svojich favoritov. Celá súťaž sa niesla v nezabudnuteľnom pocite, ktorá zostala na oboch stranách – súťažiacich i divákov.

Ivana Sviežená

 

 

Čítať 3027 krát Naposledy zmenené nedeľa, 20 november 2016 11:06

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!