utorok, 21 február 2017 11:12

Gemerské grúne na workshope predstavia pestrosť a význam včelárstva i ovocinárstva v našom regióne

Napísal(a) Jaroslav Hric
Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

Farmička.sk a Gemerské grúne, o. z. vás srdečne pozývajú na skvelé  včelárske a ovocinárske workshopy so skúsenými lektormi.  Naše občianske združenie aj pomocou kurzov a školení približuje ľuďom významné dedičstvo nášho regiónu, kde včelárstvo i ovocinárstvo bolo pevnou súčasťou života ľudí v dedinách i mestách. Chceme formou atraktívnych workshopov predstaviť jednak pestrosť, ale aj význam včelárstva i ovocinárstva v našom regióne, inšpirovať ľudí a naučiť ich ako toto dedičstvo uchovať

a naďalej využívať pre svoj prospech, napríklad zvýšením vlastnej potravinovej sebestačnosti, ale i možnej zárobkovej činnosti ako profesionálni včelári či ovocinári.
babinec stepenieV sobotu 4.3.2017 vás pozývame na workshop štepenia ovocných stromov, ktorý povedie miestny ovocinár Ján Vigoda. Povieme si o význame a pestrosti pôvodných odrôd ovocia, význame tradičného ovocinárstva v extenzívnych sadoch a o starých odrodách ovocia. Teoreticky, ale najmä prakticky preberieme štepenie, očkovanie a ukážky rôznych spôsobov štepenia, základnú starostlivosť o mladý zaštepený strom, rez a tvarovanie ovocného stromu v prvých a nasledujúcich rokoch.
V nedeľu 5.3.2017 sa v Ostranoch uskutoční prvé školenie zo série "Včelárime s Milanom", tentoraz pre začínajúcich včelárov. Školenie povedie Milan Krokavec, známy včelár, výrobca úľov a skvelý lektor. Na školení s názvom „Je včelárenie pre mňa?“ prejdeme témy ako výber vhodného stanovišťa, obyvatelia úľa a ich funkcie, vhodné úle i náradie pre včelárov, včelie produkty a mnohé iné. Samozrejme budeme diskutovať aj o otázkach, ktoré trápia samotných začínajúcich včelárov.

Viac informácií o včelárskom kurze „Je včelárenie pre mňa?“ nájdete na: https://www.farmicka.sk/podujatia/641 a o workshope Štepenie ovocných stromov na https://www.farmicka.sk/podujatia/644.

Jaroslav Hric

 

Čítať 1763 krát Naposledy zmenené streda, 22 február 2017 15:08

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!