Vytlačiť túto stránku
štvrtok, 02 marec 2017 13:26

Regionálne kolá celoštátnych súťaží Cineama, AMFO a Výtvarné spektrum aj v Rožňave

Napísal(a) A. Kleinová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Gemerské osvetové stredisko aj v roku 2017 vyhlasuje a organizuje tradične v jarnom období súťaže umeleckej tvorivosti pre neprofesionálnych výtvarníkov, fotografov a filmárov.
„Našim cieľom je podporiť nezávislých tvorcov umenia vo všetkých žánroch. Keďže sú súťaže bez tematického vymedzenia, vytvárajú priestor na umelecké stvárnenie skutočnosti, na vyjadrenie vlastných názorov, skúseností a videnia sveta autorov prostredníctvom fotografií, krátkych filmov, či výtvarných diel,"

dom tradicnej kultury logohovorí riaditeľka Gemerského osvetového strediska v Rožňave Helena Novotná a dodáva: „Radi v našom Dome tradičnej kultúry Gemera odprezentujeme tieto diela a umožníme rozvíjať záujmy, umeleckú kreativitu, nadanie aj technické schopnosti autorom všetkých vekových kategórií v zmysle propozícií jednotlivých súťaží."

Súťaže sú postupové, z regionálnych kôl postupujú najúspešnejšie diela na krajské a prípadne na celoštátne kolo. Významnou súčasťou okrem prezentácie autorských počinov sú vzdelávacie rozborové semináre s odborníkmi v jednotlivých oblastiach, ktoré pomáhajú skvalitňovať a zlepšovať technickú, ale aj umeleckú úroveň tvorby. Nemenej dôležitá je príležitosť na stretnutie, konfrontáciu, či výmenu skúseností medzi autormi navzájom.

Podrobné informácie o technických podmienkach a súťažných kategóriách jednotlivých súťaží nájdete na webovej stránke Gemerského osvetového strediska www.gos.sk.
Anežka Kleinová

rv small amfo arv small regio a rv small vytvarne spektrum a

Čítať 1433 krát Naposledy zmenené štvrtok, 02 marec 2017 13:51