Vytlačiť túto stránku
streda, 26 apríl 2017 12:15

Na okresnej prehliadke Ket som húski pásla... predstavili širokú škálu detských hier a tancov na rôznych úrovniach

Napísal(a) Mária Ferenczová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Na okresnej prehliadke Ket som húski pásla... predstavili širokú škálu detských hier a tancov na rôznych úrovniach Foto: S. Lenkeiová, archív GOS

Detské folklórne súbory rožňavského okresu sa stretli v stredu 19. apríla 2017 v Rožňave, aby v rámci okresnej súťažnej prehliadky Ket som húski pásla... predviedli svoje najnovšie programy. Do súťaže sa zapojilo 6 kolektívov: Bambuchy z Gemerskej Polomy, Kincskereső a Mládežnícky FS Borostyán z Drnavy, Malý Stromíš z Vlachova, Gemerčatá z Dobšinej a Radzimčok z Vyšnej Slanej. Ich výkony hodnotila odborná porota v zložení Mgr. art. Andrea Pitková, Michal Richtarčík z Košíc, Ján Čarnogurský zo Spišskej Novej Vsi

a rozhodla o umiestnení a postupe do krajskej súťaže. Do zlatého pásma s postupom do krajského kola zaradila Mládežnícky folklórny súbor Borostyán, do strieborného pásma s postupom detské folklórne súbory Kincskereső a Bambuchy, v bronzovom pásme sa umiestnil detský folklórny súbor Gemerčatá. Začínajúce detské súbory Malý Stromíš a Radzimčok neboli zaradené.
„Kolektívy predstavili širokú škálu detských hier a tancov na rôznych úrovniach, ale najdôležitejšie je, že deti chcú spievať, tancovať a zoznamovať sa s nárečím a tradíciami svojich predkov,“ uviedla Mária Ferenczová z Gemerského osvetového strediska v Rožňave.
Všetkým zúčastneným kolektívom odovzdala riaditeľka Gemerského osvetového strediska v Rožňave výrobky vytvorené v hrnčiarskej dielni, keramické domčeky – pokladničky, aby im pripomínali túto prehliadku.
Mária Ferenczová, GOS Rožňava
Foto: S. Lenkeiová, archív GOS

 

Čítať 2168 krát Naposledy zmenené piatok, 28 apríl 2017 11:37