nedeľa, 28 máj 2017 17:26

Okresné kolo Súťaže mladých záchranárov civilnej ochrany II. stupňa v Rožňave aj za účasti družstva z Budapešti

Napísal(a) Mgr. Lillian Bronďošová, Štefan Ďurán
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V piatok 12.5.2017 sa v areáli Základnej školy akademika Jura Hronca v Rožňave konalo okresné kolo Súťaže mladých záchranárov civilnej ochrany II. stupňa základných škôl a osemročných gymnázií, ktoré organizoval Okresný úrad v Rožňave – odbor krízového riadenia v spolupráci s Mestom Rožňava, Územným spolkom Slovenského Červeného kríža a Územnou organizáciu Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR Rožňava. Prijali sme pozvanie ÚzO DPO SR Rožňava a členovia našej jednotky DHZ Gemerská Poloma

(J. Dovala, M. Dovala, Š. Ďurán, J. Ferenčíková, L. Bronďošová) vytvorili vlastné stanovište hasičov, na ktorom žiaci museli zodpovedať na teoretické otázky a v praktickej časti vykonávali hasenie z tzv. "džberovky“ na cieľ. Súťaže sa zúčastnilo desať štvorčlenných družstiev zo škôl z celého okresu a jedno zahraničné družstvo z Budapešti.
Okrem hasenia malých požiarov museli družstvá preukázať zdatnosť a vedomosti v odbore civilná ochrana, v zdravotníckej príprave, v časti pohyb a pobyt v prírode a v streľbe zo vzduchovky. Mladí záchranári splnili všetky predpísané úlohy. V silnej konkurencii sa najviac darilo žiakom ZŠ Štítnik, ktorej dve družstvá sa umiestnili na prvých priečkach. Na treťom mieste sa umiestnilo družstvo ZŠ ul. Zlatá „A“ Rožňava. Víťazom organizátori odovzdali diplomy a hodnotné vecné ceny.
Súťaž je postupová – víťaz okresného kola priamo postupuje na Majstrovstvá Slovenskej republiky. Srdečne blahoželáme družstvu ZŠ Štítnik „B“ k víťazstvu a veríme, že náš okres budú skvelo reprezentovať na Majstrovstvách SR súťaže mladých záchranárov.
Mgr. Lillian Bronďošová, Štefan Ďurán
Foto: Mgr. Michal Terrai

 

 

Čítať 1621 krát Naposledy zmenené nedeľa, 28 máj 2017 17:40

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!