streda, 05 júl 2017 13:21

JÚL: Leto plné podujatí je v plnom prúde

Napísal(a) Ing. Miroslava Vargová
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Júlový výber podujatí v regióne Gemer-Malohont zahŕňa okrem iného aj turistický výstup, rozprávkový les, koštovku páleniek, country festival a ródeo, ale aj festival remesiel, gastronómie a ľudovej kultúry. Veríme, že si vyberiete.

 Turistika a šport

slopovo rozhladnaOd oficiálneho otvorenia rozhľadne Slopovo na rozhraní Klenovca a Kokavy nad Rimavicou ubehli už dva roky. Pri tejto príležitosti sa v sobotu 8. júla 2017 koná turistický výstup s predpokladaným zrazom pri rozhľadni o 12:00 hod. Pre účastníkov výstupu bude pripravený guľáš a odznak na pamiatku.

V ten istý deň (08.07.) sa na Teplom Vrchu koná Hasičská súťaž o putovný pohár predsedu Mikroregiónu Teplý Vrch, ktorá vyvrcholí koncertom skupiny Nirvana Revival Band.

Priaznivci futbalu si prídu na svoje v meste Hnúšťa, kde si v nedeľu 16. júla zmerajú sily štyri futbalové družstvá z Hnúšte, Jesenského, Revúcej a z Čierneho Balogu. Pre rôzne tímy z regiónu a jeho okolia je určený Turnaj vo florbale, ktorý sa uskutoční 22. júla v Rimavskom Brezove. V hasičskom športe sa bude súťažiť aj v obci Kružno, a to v sobotu 29. júla v rámci Memoriálu Jozefa Porubjaka. 

Z rozprávky do rozprávky

Kvôli nepriaznivému počasiu sa rozprávkový les na Vyšnom Skálniku bude konať v náhradnom termíne v nedeľu 9. júla, kedy na deti čaká putovanie rozprávkami od Pavla Dobšinského. Novinkou je zbieranie pečiatok do rozprávkovej knižky na jednotlivých stanovištiach, za ktoré získajú v cieli balíček sladkých odmien. 

Koštovka domácich páleniek

lukovistia kalistokViac ako 260 vzoriek z 30 páleníc Banskobystrického kraja bude možné ochutnať v rámci súťažnej výstavy a ochutnávky ovocných destilátov Lukovišťský kališčok v sobotu 15. júla v Lukovištiach. Doobeda prebehne vyhodnotenie a ocenenie víťazov, po ktorom bude nasledovať koštovka páleniek a nebude chýbať ani kultúrny program či niečo dobré pod zub. 

Pre milovníkov divokého západu

kokava countryfestCountry festival v Kokave nad Rimavicou, ktorý je zameraný na country, bluegrass, folk, akustickú hudbu a príbuzné žánre, otvára svoje brány v piatok 14. júla. Najväčším lákadlom prvého dňa je večerná párty s Julom Viršíkom z rádia Expres. Druhý deň (15.07.) bude patriť viacerým interpretom vrátane Maxim Turbulenc z Českej republiky a sprievodnému programu, v ktorom na návštevníkov čakajú westernové ukážky, ryžovanie zlata, jazda na koni a ďalšie atrakcie.

O týždeň neskôr (21. - 22.07.) budete môcť v obci Muráň obdivovať krásu tátošov a umenie ich jazdcov počas 25. ročníka najväčšieho a najstaršieho ródea v Európe. Ródeo súťaže budú striedať koncerty kapiel zvučných mien ako Horkýže slíže, Kandráčovci či Gladiátor. 

hnusta divadloDivadelná komédia o ženách

Piatok 21. júla bude v Hnúšti patriť divadlu. Skvelý herecký trojkoncert odhalí mužom všetko, čo chceli vedieť o ženách, ale báli sa to opýtať. Divadelná komédia nahliadne v piatich príbehoch do duše ženy, do jej pocitov, do sveta intríg, ľúbostných sklamaní, ale aj šteklivých tajomstiev.

Rozprávková dedina ožíva

driencany dedina ozivaRozprávkové Drienčany si môžete vychutnať všetkými zmyslami počas festivalu remesiel, gastronómie a ľudovej kultúry pod názvom Dedina ožíva v sobotu 22. júla. Vaše chuťové poháriky potešia špeciality starých mám i súčasné kulinárske pochúťky, ktoré rozvoňajú celú dedinu vo dvoroch, ktoré otvoria ľudia z obce a jej okolia. Očiam i ušiam ulahodia folklórne zoskupenia a sólisti z Gemer-Malohontu a Folklórny súbor Podpoľanec z Detvy. Spestrením programu bude retro kapela Zuzany Haasovej a množstvo sprievodných aktivít. 

Z každého rožka troška

Masívny zvuk, svetelná show a zábava až do rána čaká na všetkých tanca chtivých na Diskotreske na Hlavnom námestí v Rimavskej Sobote, kde to v piatok 7. júla roztočia DJ Robin, Bongomann Elizz a Rubi Wave.

jesenske den obceObec Jesenské oslávi svoj deň v sobotu 8. júla kultúrnym programom, atrakciami pre deti i futbalovým turnajom.

V Ožďanoch bude v sobotu 15. júla rozvoniavať guľáš, ktorý budú pripravovať súťažné družstvá z obce a jej okolia. Popri tom sú pripravené rôzne súťaže pre deti aj dospelých, lukostreľba, jazda na koni a veľa inej zábavy.

Obec Sušany si Dňami obce Sušany - Sušánskou posvieckou (21. - 23.07.) pripomenie niekoľko významných výročí ako je 610. výročie prvej písomnej zmienky o obci Sušany, 105. výročie vysviacky chrámu sv. Anny v Sušanoch a 25. výročie ustanovenia farnosti Sušany.

Poľovnícky deň, ktorý sa koná 22. júla v Hajnáčke, ponúkne možnosť bližšie spoznať prácu poľovníkov a pochutnať si na guľáši z diviny. Pripravené sú ukážky práce poľovníkov, prehliadka poľovných psov a mnoho sprievodných akcií ako sokoliarstvo, lukostreľba i hry pre deti. 

V mene organizátorov vás na všetky podujatia srdečne pozývame.

Ďalšie podujatia pripravované v tomto roku v regióne Gemer-Malohont a jeho okolí, ako aj kontakty na organizátorov nájdete v Kalendári podujatí 2017.

Zmena termínov a programu podujatí vyhradená!

Ing. Miroslava Vargová

manažérka Miestnej akčnej skupiny MALOHONT

 

 

Čítať 1781 krát Naposledy zmenené štvrtok, 06 júl 2017 13:59

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!