Vytlačiť túto stránku
piatok, 05 január 2018 16:51

Naši susedia z Malohontu nám poskytli prehľad aktivít na mesiac január 2018 Doporučený

Napísal(a) Kristína Furmanová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Naši susedia z Malohontu nám poskytli prehľad aktivít na mesiac január 2018 Foto: MAS

JANUÁR: Fašiangy prichádzajú
Sviatkom Troch kráľov začínajú 6. januára obľúbené Fašiangy. Ich úvod sa bude niesť v znamení plesov a zábav. Čas zvykov a tradícií nastane koncom mesiaca, no vrcholiť bude až v posledných dňoch tohto obdobia - vo februári. Dovtedy sa na území nášho regiónu a jeho okolí budú konať rôzne podujatia, na ktoré Vás v mene organizátorov srdečne pozývame.

 

Novoročná zabíjačka

Aj tento rok fašiangové obdobie odštartuje Prvá novoročná zabíjačka v Rimavskej Bani. Tradičné špeciality, medzi ktorými nebudú chýbať klobásky, hurky, tlačenka, škvarky, papriková slaninka či pravá zabíjačková kapustnica, sa budú pripravovať a podávať 6. januára 2018 za Obecným úradom. Okrem dobrého jedla, bude pripravené aj občerstvenie v podobe horúceho čaju a grogu, ktoré v chladnom počasí padnú vhod. 

Plesy a bály

mal 13 01 2018 Gemersky plesPlesovú sezónu otvorí 13. januára 2018 Gemerský ples v Revúcej. Ukážka spoločenských tancov, či profesionálna ochutnávka vín na Vás čaká 19. januára na Divadelnom bále v Tisovci. Na druhý deň (20.01.) sa spolu s milovníkmi poľovníckych špecialít môžete zabaviť na Poľovníckom plese v Rimavskej Sobote. Rovnako sa môžete pridať aj k športovým nadšencom a zaškrtnúť si v kalendári piatok 26. januára, ktorého večer je vyhradený pre Ples športovcov a priateľov športu v Hnúšti. Štafetu plesov odovzdá mesiacu február Roma ples v Kokave nad Rimavicou 27. januára. 

Divadlo a iné

Herci Divadla Havran v Rimavskej Sobote zavítajú do Hnúšti s úspešnou tragikomédiou Láska v studni 21. januára 2018. Mestské kultúrne stredisko Kokava nad Rimavicou zas pozýva všetky deti na Fašiangové podujatie v maskách, ktoré sa uskutoční 26. januára v Kultúrnom dome. 

Zimná turistika

V prípade, že uprednostňujete trávenie voľného času v prírode, pridajte sa 6. januára 2018 k členom Turistického oddielu KOS Rimavská dolina. Organizujú 1. turistickú akciu roka v regióne s názvom 34. Ondrejov pochod vďaky s odchodom z Tisovca do Rimavskej Bane o 7:00 hod. spojom SAD. V sobotu 20. januára pozýva KST Rimavská Sobota všetkých nadšencov pešej i lyžiarskej turistiky na 34. ročník Cesty Márie Széchy. Prvý mesiac v novom roku uzavrú členovia Turistického oddielu KOS Rimavská dolina 27. januára 7. Spomienkovým výstupom na Hradovú pri príležitosti 73. výročia oslobodenia Tisovca. Zraz účastníkov výstupu je o 15:00 hod. pred zdravotným strediskom v Tisovci.

     
mal 20 01 2018 polovnicky ples mal 21 01 2018 laska v studni       

V mene organizátorov Vás na všetky podujatia srdečne pozývame.

Ďalšie podujatia pripravované v tomto roku v regióne Malohont a jeho okolí, ako aj kontakty na organizátorov nájdete v Kalendári podujatí 2018.
Zmena termínov a programu podujatí vyhradená!
Kristína Furmanová

 

Čítať 2134 krát Naposledy zmenené štvrtok, 25 január 2018 17:28