streda, 11 apríl 2018 00:17

Príďte sa do Rožňavy pozrieť, kto získa sošku Goskara - Gemerský variant prestížneho a známeho Oscara

Napísal(a) Anežka Kleinová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Gemerské osvetové stredisko (GOS), kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, dňa 14. apríla t. r. organizuje už 22-krát krajské kolo celoštátnej postupovej súťaže Cineama. Ide zároveň o prehliadku amatérskej filmovej tvorby autorov z Košického kraja, ktorá vyhľadáva talentovaných tvorcov, rozvíja ich kreativitu a zároveň dáva možnosť prezentácie a konfrontácie všetkým záujemcom, ktorí tvoria v tejto oblasti záujmovo-umeleckej činnosti. „Realizáciou súťaže vytvárame priestor na rozvíjanie záujmov, umeleckej tvorivosti, nadania a technických schopností v oblasti amatérskej filmovej tvorby, a tiež na umelecké stvárnenie skutočnosti, na vyjadrenie názorov, postojov a skúseností autorov filmových diel," uvádza Helena Novotná, riaditeľka GOS.

rv goskar 2„Diváci, priaznivci nekomerčných filmov, sa môžu aj tento rok tešiť na pestrú paletu žánrov v celkovom počte 36 krátkych snímkov animovanej tvorby, hraných filmov, dokumentov a  videoklipov od autorov z Košíc, Spišskej Novej Vsi a Rožňavy, ktorí reflektujú súčasné témy nekomerčným pohľadom nezávislých tvorcov," pozýva Anežka Kleinová (GOS) a dodáva: „ich spracovanie v ničom nezaostáva za profesionálnou tvorbou, a preto bude program atraktívny aj pre širokú verejnosť. "Príďte sa pozrieť, kto tentokrát získa sošku Goskara - Gemerský variant prestížneho a známeho Oscara. Cineama 2018 sa uskutoční v Dome tradičnej kultúry Gemera (Betliarska 8, Rožňava) v sobotu 14. apríla 2018 od 9.00. 

Podrobné informácie o programe nájdete na našom webe gos.sk a facebookovom profile gos.roznava. Vstup je voľný. Krajskú súťaž z verejných zdrojov podporil a hlavným partnerom projektu je Fond na podporu umenia.

Anežka Kleinová

 

PROGRAM KRAJSKEJ SÚŤAŽE CINEAMA 2018 

Čítať 1203 krát Naposledy zmenené štvrtok, 12 apríl 2018 09:46

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!