piatok, 20 apríl 2018 21:49

Vyhodnotenie výtvarnej súťaže detí "Požiar v domácnosti" v okrese Revúca

Napísal(a) Gabriela Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dobrovoľná požiarna ochrana Slovenskej republiky (DPO SR) a Hasičský a záchranný zboru (HaZZ ) vyhlásili aj v školskom roku 2017/2018 už 15. ročník celoslovenskej súťaže detí vo výtvarnom prejave. Téma súťaže v tomto ročníku je  „Požiar v domácnosti“. Súťaž sa uskutočnila v troch vekových kategóriách: I. kategória  do  9 rokov (dolná veková hranica nie je stanovená), II. kategória  od 10  do 12 rokov, III. kategória  od 13 do 15 rokov. Celoslovenská súťaž je postupovým kolom územných kôl, ktoré vyhlasujú Územné organizácie DPO SR (ÚzO DPO) v spolupráci s OR HaZZ. Základné školy (ZŠ), centrá voľného času, Dobrovoľné hasičské zbory (DHZ) sa mohli do súťaže zapojiť a svoje výtvarné práce poslať na príslušnú ÚzO DPO SR. Aj Územná organizácia DPO SR v Revúcej v spolupráci s OR HaZZ v Revúcej

vyhlásili túto výtvarnú súťaž v okrese Revúca. Boli oslovené školy a DHZ-ky v okrese. Do súťaže sa zapojilo 47 detí s 37 prácami z piatich škôl – MŠ Jelšava, ZŠ Jelšava, ZŠ Lubeník, ZŠ J. A. Komenského Revúca a ZŠ Tornaľa a z DHZ Jelšava. Do I. kategórie bolo zaradených 17 prác od 19 detí, do II. kategórie 22 prác od 28 detí a v III. kategórii sme nemali žiadnu odovzdanú prácu.

Dňa 18.4.2018 vyhodnotila práce komisia nasledovne:

I. kategória:

1. miesto: Richard Repák, Patrizia Mátéová, Liliana Fidesová – MŠ Jelšava

2. miesto: Miroslav Slobodianiuk – ZŠ J. A. Komenského Revúca

3.miesto: Terézia Olexová  – ZŠ S. Tomášika Lubeník

II. kategória:

1. miesto: Lukáš Puška, Nikola Pušková, Ladislav Radič - ZŠ S. Tomášika Lubeník

2. miesto: Radka Zavacká - ZŠ S. Tomášika Lubeník

3. miesto: SlávkaKováčová - ZŠ S. Tomášika Lubeník

Tieto práce boli doručené na DPO SR  v Bratislave. V rámci okresu budú ocenené všetky deti, ktoré sa do súťaže zapojili. DPO SR v spolupráci s HaZZ vyhodnotia odovzdané práce z celého Slovenska. Odovzdávanie cien víťazom sa uskutoční pod záštitou generálneho sekretára DPO SR a prezidenta HaZZ v mesiaci september 2018.

Gabriela Jakubecová

 

Čítať 1631 krát Naposledy zmenené sobota, 21 apríl 2018 19:48

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!