štvrtok, 10 máj 2018 13:56

Obnovenie premietania filmov v historickom kine Stachanov na Železníku Doporučený

Napísal(a) Ján Frák
Ohodnotiť túto položku
(5 hlasov)

Po dva a polročnej prestávke v historickom kine Stachanov v Železníku zorganizovali Občianske združenia Skryté Poklady Slovenska a Sirkovanci pre miestnych obyvateľov, ale aj nadšencov z okolia, premietanie dokumentárneho filmu „Spomienky na Železník“. Súčasťou premietania bola aj prezentácia zámeru obnovy Národnej kultúrnej pamiatky, budovy miestneho kina. Projekt predstavil Ladislav Bene, predseda OZ Skryté Poklady Slovenska. Divákom bola predstavená vizualizácia budúcej podoby kina. Zámer ukazoval možné využitie jeho priestorov pre potreby miestnych obyvateľov, ale aj turistov. Postupne by tu mohlo vzniknúť múzeum s tematikou železorudnej ťažby a miestnej kultúry, priestory kina by bolo možné využívať aj pre rôzne aktivity miestnej komunity.

Ráta sa aj s knižnicou. Samozrejmosťou by bolo "živé" kino, ktoré by mohlo premietať filmy aj pravidelne. Takúto raritu uprostred krásnej prírody Gemera by určite navštevovali aj ľudia zo vzdialenejších miest.
Ako jedna z najdôležitejších aktivít tohto roka bol predstavený projekt na financovanie vybavenia kina modernou audio a video technikou. Keďže sa jedná o projekt cez crowdfundingovú platformu, môže tento projekt podporiť ktokoľvek na internetovej stránke: startlab.sk/kinozeleznik.
Sedeli ste už niekedy v starom kine? Cítili tú atmosféru a teplo z kachieľ? Poznáte nostalgiu starých drevených lavíc v kine? Ešte nie?  Vďaka projektu „Obnovenie premietania v historickom kine Železník“ Vám tento zážitok umožníme.
Vizualizáciu projektu si pozrite na: https://youtu.be/7av8ZcqDGok

 OZ Skryté Poklady Slovenska - Ladislav Bene

OZ Sirkovanci - Ján Frák

 

Čítať 2481 krát Naposledy zmenené piatok, 11 máj 2018 15:07

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!