štvrtok, 04 október 2018 19:21

Vernisáž fotografií Miqa Casha z histórie Revúcej Doporučený

Napísal(a) Juraj Genčanský
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Jeden z našich najoceňovanejších fotografov Karol Kállay vo svojej biografii spomína:
„Prácu fotografa som vždy miloval. Keď som začal pracovať pre zahraničné časopisy, vedel som, že pôjdem po lane, ktoré je natiahnuté v takej, inokedy inej výške, a nikdy nie je pod ním záchranná sieť. Ak sa to podarí, možno zaznie potlesk. Ak nie, čaká nás pád. Zakaždým som však do toho išiel znovu a znovu, na doraz, lebo som cítil dôveru tých, ktorí ma úlohou poverili.“
Z tejto krátkej state sa dajú vyčítať najzákladnejšie vlastnosti dobrého fotografa, bez ktorých nemožno v branži uspieť: usilovnosť, pracovitosť, až tvrdohlavé zameranie na cieľ, ale aj odvaha, trochu ducha dobrodruha, a pritom všetkom osobná poctivosť a profesionalita.

A to všetko nepochybne v sebe nosí aj Miqo Cash, alias Miroslav Kaša, rodák z Revúcej, ktorého výstavu sme otvorili v MsKS 3. októbra 2018.

Vernisáž sme otvorili príležitostnou spoločnou panoramatickou snímkou, krátkym programom, príhovorom primátorky mesta a predstavením autora. Viac ako pol stovky hostí bolo potom svedkom toho, ako Miqo vystavovanú sériu fotografií NÁVRAT DO SÚČASNOSTI venoval mestu Revúca, čo pani primátorka hneď na mieste ocenila kyticou pre autora. Fotografie zaujímavo a výtvarne originálnym spôsobom zachytávajú na jednej snímke históriu aj súčasnosť. Ťažko to opísať slovom – treba to vidieť!

Fotografie Miqa Casha si môžete pozrieť vo výstavnej sieni MsKS v Revúcej do konca októbra.

Juraj Genčanský, MsKS Revúca
Foto: Peter Poboček

 

Čítať 1889 krát Naposledy zmenené štvrtok, 04 október 2018 20:02

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!