Vytlačiť túto stránku
pondelok, 08 október 2018 15:56

Výstava Gemer v období 1. ČSR je už otvorená Doporučený

Napísal(a) PhDr. Erika Hermélyi Gecelovská
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V rámci tzv. Osmičkovej jesene Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, slávnostne otvorilo výstavu pod názvom Gemer v období 1. ČSR.
Vo štvrtok, 4. októbra 2018 v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave najprv zazneli tóny hudobnej vložky Základnej umeleckej školy a následne riaditeľ Baníckeho múzea v Rožňave, Pavol Lackanič, srdečne privítal prítomných hostí. K jeho príhovoru sa pripojil aj Daniel Rusnák, podpredseda Košického samosprávneho kraja a následne aj spoluautor výstavy, Pavol Horváth. Autori okrem výstavy predstavili aj informačnú skladačku, ktorá bola vydaná k tomuto podujatiu a upozornili na odborné prednášky viažuce sa k výstave,

ktoré budú organizované pre školy a širokú verejnosť. Takisto pozvali všetkých záujemcov na podujatie Československý deň, ktoré sa uskutoční 30. októbra 2018 v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave. Autori radi uvítajú záujem aj zo strany iných inštitúcií v regióne, ktorým je zároveň ponúknutá možnosť prepožičania tejto putovnej výstavy. V Galérii Baníckeho múzea v Rožňave si ju záujemcovia budú môcť pozrieť až do 31. januára 2019.
Podujatie podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.

PhDr. Erika Hermélyi Gecelovská

Čítať 1033 krát Naposledy zmenené pondelok, 08 október 2018 16:14