štvrtok, 25 október 2018 21:43

Zlatá konfirmácia troch konfirmačných ročníkov v cirkevnom zbore Gemerská Poloma Doporučený

Napísal(a) Zuzana Poláková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dvadsiataprvá nedeľa po Svätej Trojici (21.10.2018) patrila v cirkevnom zbore Gemerská Poloma pamiatke posvätenia chrámu. Túto krásnu príležitosť sme zároveň spojili so zlatou konfirmáciou, a tak si konfirmačné ročníky 1966,1967 a 1968 mali možnosť pripomenúť, čo pred 50 rokmi prijali vo svojej konfirmácii. Celé stretnutie sa nieslo v slávnostnom duchu, a to nielen pre samotných 27 prítomných jubilantov, ale aj pre ich príbuzných a ostatných členov zboru. Niektorí z nich sa do domáceho cirkevného zboru vrátili po rokoch, keďže ich životné cesty zaviedli do rôznych kútov zeme. Spoločenstvo pri stole Pánovom tak bolo veľmi požehnanou chvíľou pre všetkých zúčastnených.

Po kázni slova Božieho venovanej pamiatke posvätenia chrámu na biblický text z Lk 14,16-24, prijali konfirmandi požehnanie k svojmu jubileu konfirmácie slovami Listu Efezským 3,14-21. V rámci služieb Božích zazneli z úst zborovej farárky ThDr. Zuzany Polákovej, okrem mien prítomných jubilantov, aj mená tých, ktorí sa slávnosti žiaľ už nedožili, či sa jej nemohli zúčastniť z vážnych zdravotných alebo osobných dôvodov. Prítomní konfirmandi si pri oltári následne prevzali konfirmačné rozpomienky a po recitácii vlastnej básne povzbudila sestra farárka prítomných aj krátkym poučením ku Večeri Pánovej z Listu Rímskym 10. kapitola. Za konfirmandov vystúpili s poďakovaním a modlitbou sestry Emília Ferenčíková a Zuzana Koltášová. Modlitbu za spoločenstvo cirkevného zboru predniesol zástupca zborového dozorcu Ján Očkaik.

Po skončení slávnostných služieb Božích sa už ďalší program niesol v družnej atmosfére slávnostného posedenia konfirmandov v priestoroch sakristie. Za vedenie a silu pri všetkých prípravách spojených so slávnosťou patrí neskonalá vďaka predovšetkým Trojjedinému Pánu Bohu.

Zuzana Poláková,
zborová farárka CZ Gemerská Poloma

 

Čítať 1752 krát Naposledy zmenené pondelok, 29 október 2018 14:39

1 komentár

  • Odkaz na komentáre Júlia Masarovičová, rod. Šimšíková sobota, 27 október 2018 12:51 Napísal(a) Júlia Masarovičová, rod. Šimšíková

    Vážený cirkevný zbor,

    ďakujem za krásne privítanie k 50. výročiu konfirmácie, dúfam, že tieto spomienky zostanú v srdciach nás
    všetkých, lebo je to neopakovateľná prekrásna udalosť v ktorej by sa malo pokračovať aj naďalej.

    S pozdravom
    jubilantka Júlia Masarovičová rod. Šimšíková

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!