streda, 07 november 2018 14:20

Príďte si s nami pripomenúť Československo Doporučený

Napísal(a) Erika Hermélyi Gecelovská
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Banícke múzeum v Rožňave, zariadenie Košického samosprávneho kraja, Vás v utorok 13. novembra 2018 srdečne pozýva na podujatie Československý deň. Sprievodné podujatie k aktuálnej výstave múzea Gemer v období 1. ČSR sa uskutoční zároveň ako súčasť série podujatí Košického samosprávneho kraja, Osmičkovej jesene. Program určený pre širokú verejnosť sa začína o 15.30 hod. v priestoroch Galérie Baníckeho múzea v Rožňave. Na úvod si záujemcovia budú môcť vypočuť zaujímavé prednášky zo strany autorov výstavy. Pavol Lackanič ich zoznámi bližšie s významnými priemyselnými podnikmi na Gemeri v období 1. ČSR a Pavol Horváth načrtne tému úlohy Československej armády pri začleňovaní Gemera do novovznikajúceho štátu v strednej Európe.

2018 11 13 ceskoslovensky den plagat 1aNásledne autori výstavy účastníkov prevedú celou výstavou a poskytnú im doplňujúce informácie k dôležitým momentom, osobnostiam a oblastiam života v tomto medzivojnovom období. K rozšíreniu informácií poslúži aj vydaná informačná skladačka k výstave s autentickými dobovými fotografiami. Ako tvrdia autori, hlavným cieľom tejto putovnej výstavy je výberom zaujímavých tém podnietiť u verejnosti živý záujem o naše medzivojnové dejiny. Podujatie bude obohatené taktiež o ukážku dobových kostýmov a spôsobu života v období 1. ČSR.

Verejnosť si bude môcť pozrieť výstavu aj po tomto podujatí až do 31. januára 2019. Podujatie podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.

Erika Hermélyi Gecelovská

 

Čítať 982 krát Naposledy zmenené streda, 07 november 2018 14:39

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!