pondelok, 07 január 2019 20:42

Adventný koncert v Rožňavskom Bystrom navodil nielen sviatočnú atmosféru Doporučený

Napísal(a) Z. Poláková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Podvečer tretej adventnej nedele patril v Evanjelickom cirkevnom zbore Rožňavské Bystré realizácii adventného koncertu – na podporu prebiehajúcich rekonštrukčných prác v interiéri evanjelického kostola. V sále Kultúrneho domu po prezentácii o histórii ev. kostola, s programom vystúpili: talentované Bystränšätá – ktoré svojím spevom umocnili sviatočnú atmosféru, speváčky: Eva Dovcová a Dominika Ďurská a hrou na klávesové nástroje sa predstavili: Šimon Majerník a Zuzana Poláková. V Rožňavskom Bystrom vďaka nim zazneli skladby rôznych hudobných štýlov - od svetoznámych árií až po nezabudnuteľné filmové piesne a koledy. Programom rozdeleným do štyroch tematických častí pod názvami: Rozprávka, Láska, Modlitba a Vianoce prítomných hovoreným slovom sprevádzala Miroslava Macková.

Účinkujúci sa v jednotlivých častiach sa predstavili takto:

ROZPRÁVKA:  Povedzte nám pastuškovia – vystúpenie detí - Bystränšätá (slovenská ľudová koleda), Ščedryk – spievali: Eva Dovcová a Dominika Ďurská (ukrajinská ľudová koleda v úprave M. Leontoviča), Somewhere - Eva Dovcová (G. Gerschwin, z muzikálu West Side Story), The NeverEnding storyZuzana Poláková (G. Moroder k filmu Nekonečný príbeh). 

LÁSKA: Ária Lauretty z opery Gianni Schicchi – O mio babbino caro -  Eva Dovcová  (G. Puccini), Lovestory, Nostalgia - Šimon Majerník  (R. Kleidermann), Ária Rusalky z opery Rusalka - Měsíčku na nebi hlubokém - Dominika Ďurská  (A. Dvořák), Radosť svetu (úprava - Philip Hamm), Murmures (R. Kleidermann) – Šimon Majerník.

MODLITBAHallelujah - Dominika Ďurská  (L. Cohen), My Way - Zuzana Poláková (F. Sinatra), Ária Sylvy z operety Čardášová princezná - Heya, heya - Eva Dovcová (E. Kálmán), Andante - Es dur - Šimon Majerník (B. Smetana), Panis AngelicusŠimon Majerník, Eva Dovcová, Dominika Ďurská  (C. Franc).

VIANOCE: Nova radosť stalaDominika Ďurská (ruská ľudová koleda), Tři oříšky pro Popelku -  Zuzana Poláková (K. Svoboda,  k filmu Popoluška), Počujete spievať zvony vianočné - vystúpenie detí - Bystränšätá (John R. Sweney, J. Procházka), Pieseň č.18  v evanjelickom spevníku – záverečná spoločná pieseň.

Veľká vďaka patrí predovšetkým Pánu Bohu za dostatok síl a trpezlivosti pri organizácii koncertu i doteraz vykonaných prácach na ev. kostole a samozrejme všetkým účinkujúcim a účastníkom koncertu, ktorí mali otvorené srdcia i pre prebiehajúcu zbierku na dokončenie týchto rekonštrukčných prác a vďaka ktorým výťažok koncertu dosiahol sumu 521,20 €. Pán Ježiš chce, aby sa cirkev, život nás, ktorí ju tvoríme aj v našej obci, stal miestom, z ktorého sa budú šíriť do spoločnosti nové myšlienky, nový prístup k životu. Cirkev – počínanie nás kresťanov, má byť už na pohľad takým pekným vzorom pre naše okolie, pre našich susedov. A tak chcem vyjadriť svoju úprimnú radosť z toho, že nám záleží na tom, aby takým bolo aj miesto, kde chodíme čerpať silu, radosť a zmysel pre svoj život, svoju námahu. 

Zuzana Poláková

 

Čítať 2711 krát Naposledy zmenené utorok, 08 január 2019 09:50

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!