piatok, 08 február 2019 11:28

Revúca je rodiskom mnohých šikovných a talentovaných ľudí. Jedným z nich je aj nadaný fotograf Miqo Cash Doporučený

Napísal(a) GC
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Niet pochýb, že Revúca je rodiskom mnohých šikovných a talentovaných ľudí, ktorí sú svojou prácou známi nielen na Slovensku, ale aj za hranicami našej krajiny.
Jedným z týchto ľudí je aj nesmierne nadaný fotograf Miqo Cash. Je pre nás veľkou cťou, že sme minulého roku mohli vystavovať jeho fotografie pod názvom Návrat do súčasnosti v Dome kultúry v Revúcej. A práve séria fotiek, ktorá bola u nás vystavená, vyhrala prestížne svetové ocenenie.
V súťaži ONE EYELAND PHOTOGRAPHY AWARDS, do ktorej sa zapojilo 64 krajín s viac než 4000 fotografiami, Miqo Cash v každej zo siedmich kategórií získal striebro a ako jediný z celého Česko-Slovenska tak získal najviac, t. j. 7 strieborných ocenení.

Nielenže obdivujeme jeho prácu, ale sme na tohto Revúčana aj právom hrdí. Prajeme veľa ďalších úspechov v kariérnom, ale aj osobnom živote.

ra casch 2   ra casch 3   ra casch 4   ra casch 5   ra casch 1

 

GC

 

Pozn. red.: MIQO CASH (vlastným menom Miroslav Kaša) je medzinárodne uznávaný umelecký fotograf, rodák z Revúcej. Od začiatku roka 2016 má 39 medzinárodných ocenení. Prvou bola medzinárodná súťaž Monochrome Photography Awards, v ktorej získal 1. miesto a zároveň sa stal fotografom roka 2015 v kategórii Fashion/Beauty v Londýne. V tom istom roku získal titul Európsky fotograf od Federácie európskych profesionálnych fotografov FEP Brusel. V roku 2018 získal Cenu primátorky mesta Revúca, v roku 2019 v súťaži ONE EYELAND PHOTOGRAPHY AWARDS získal 7 strieborných ocenení. Venuje sa svadobnej, reklamnej, módnej a umeleckej fotografii – vytvára jedinečné a expresívne snímky. Je členom Asociácie profesionálnych fotografov SR (APFSR). Pôsobí na celom svete.

V súčasnosti do konca februára 2019 vystavuje v umeleckej galérii CompanyArt, Bratislava, Palisády 33, od 8:00 do 18:00 h v pracovné dni. Fotografie sú dostupné aj na predaj v limitovaných edíciách, kto by mal záujem, viac info podajú na mieste výstavy.  

Čítať 2065 krát Naposledy zmenené sobota, 09 február 2019 23:00

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!