streda, 13 február 2019 14:10

Prázdninová ponuka Domu tradičnej kultúry Gemera v Rožňave Doporučený

Napísal(a) DTKG
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Gemerské osvetové stredisko aj v tomto roku prichádza s ponukou, ktorou hravo, ale aj poučne vyplní voľné chvíle prázdninujúcich detí. Tvorivé dielne v Dome tradičnej kultúry Gemera sa tešia veľkému úspechu a záujmu návštevníkov. „V priebehu roka ponúkame program školským zariadeniam, no teraz chceme dať príležitosť deťom spolu s rodičmi, či starými rodičmi, aby sa prišli zabaviť, ale aj sa niečo užitočné naučiť. Počas jarných prázdnin v termíne od 19. do 22. februára 2019 ponúkame možnosť vyskúšať si tradičné remeselné techniky. V textilnej dielni budeme tkať na krosienkach, vyrábať handrové bábiky, plstiť z ovčej vlny, drôtovať, či maľovať tradičné ornamenty na textil. V hrnčiarskej dielni si od utorka do štvrtka môžete z hliny vyrobiť čosi iné:

jarného vtáčika, kŕmidlo, arómalampu, obrázok, či kvetináč na jarný kvietok. Radi privítame každého, koho táto ponuka zaujme,“ pozýva Helena Novotná, riaditeľka Gemerského osvetového strediska v Rožňave a dodáva, „výnimočne len v stredu (20. 2.) bude možnosť sa v gastronomickej dielni naučiť pripravovať fašiangové fánky s nositeľkami tradícií z Nižnej Slanej. Kino Apollo tiež prispôsobilo svoj program a vo štvrtok (21. 2.) ponúka v prázdninovom kine veselý rodinný film so začiatkom o 16.00 hodine. Špeciálne len v piatok (22.2.2019) si môžete vyrobiť kožené náramky a voskové sviečky."

Organizátori však žiadajú, aby rodičia pre deti mladšie ako 9 rokov zabezpečili dospelý doprovod. Na druhej strane, aby sa dospelí nenudili, taktiež si môžu vyrobiť predmety, rovnako ako ich deti. Dielne budú prebiehať v dvojhodinových blokoch v časoch od 9.00 do 11.00 a od 13.00 do 15.00 hod. Vo vstupnom poplatku je zahrnutý použitý materiál, práca lektora a pitný režim. V hrnčiarskej dielni bude možnosť nechať výrobky na výpal. Počet účastníkov v dielňach je limitovaný, ak si chcete zabezpečiť miesto, ohláste sa vopred telefonicky alebo mailom.

Program je pestrý, takže je z čoho vyberať. Nie je nič príjemnejšie, ako stráviť prázdniny v tvorivých dielňach a priniesť si domov ten najkrajší vlastnoručne vyrobený predmet.

Cenník poplatkov za dvojhodinový blok :
Dieťa od 9 rokov alebo dospelá osoba: 4
Súrodenecká dvojica: 7
Rodič a jedno dieťa do 9 rokov: 6

Informácie a rezervácie:
Gemerské osvetové stredisko, Betliarska 8, Rožňava
Eva Čabrová, , Renáta Kseničová,
0917 419 259

 

Čítať 1814 krát Naposledy zmenené streda, 13 február 2019 20:20

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!