pondelok, 25 február 2019 19:13

Pamiatky ožili. Výstava Znovuzrodené pamiatky II je otvorená

Napísal(a) R. Šimko
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, si vo svojej galérii prichystalo ďalšiu unikátnu výstavu s názvom Znovuzrodené pamiatky II, na ktorej sú formou reprezentatívnych fotografií a trojrozmerných ukážok reštaurovaných diel prezentované spoločné i individuálne práce dvoch reštaurátorov – obnovené pamiatkové objekty z okresu Rožňava, ale aj z iných miest na Slovensku.
V piatok 22. februára 2019 sa uskutočnila vernisáž tejto výstavy, na ktorej boli prítomní obaja autori výstavy  reštaurátori Árpád Mézes a Alexander Koreň, ako aj kurátorka výstavy Edita Kušnierová.

Vysokú úroveň a umeleckú hodnotu vernisáže vyzdvihla aj hudobná produkcia, ktorú zariadili deti jedného z autorov výstavy, Árpáda Mézesa – Mátyás, Attila a Angéla. Mátyás Mézes v súčasnosti zastáva post koncertného majstra Štátnej filharmónie Košice. Po kultúrnom programe riaditeľ múzea Pavol Lackanič slávnostne otvoril výstavu a necelá stovka zúčastnených si tak mohla vychutnať túto zaujímavú prezentáciu reštaurátorského umenia spolu s vlastnými komentármi jej autorov.

Výstavu Znovuzrodené pamiatky II si všetci záujemcovia môžu prísť pozrieť až do 15. apríla 2019 v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave, Námestie baníkov 25.
Tešíme sa na Vašu návštevu!

Róbert Šimko

 

Čítať 1630 krát Naposledy zmenené utorok, 26 február 2019 19:00

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!