pondelok, 11 marec 2019 11:15

Vernisáž výstavy a vyhodnotenie regionálnej súťaže Výtvarné spektrum 2019 v Rožňave

Napísal(a) A. Kleinová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Postupové súťaže neprofesionálnej tvorby v oblastiach záujmovo-umeleckej činnosti boli vyhlásené začiatkom tohto roka, ako to už tradične býva. Prvá z nich - Výtvarné spektrum - bude uzavretá vernisážou výstavy najúspešnejších prác. Gemerské osvetové stredisko, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pozýva v piatok 15. marca 2019 o 16.30 do Domu tradičnej kultúry Gemera (Betliarska 8, Rožňava). Verejnosti sa predstaví svojou tvorbou 14 autorov z regiónu, ktorí prihlásili do súťaže celkovo 50 výtvarných prác. A nejde len o klasickú maľbu, ale aj netradičné techniky ako airbrush, enkaustiku, či kolorovanú grafiku.
„Zostaveniu výstavy predchádzalo vyhodnotenie prác odbornou porotou pod vedením výtvarníčky Gabriely Görgeyovej,"

logo dtkinformuje za organizátora Anežka Kleinová a dodáva, „pre autorov sa uskutoční odborný rozborový seminár, ktorý je neodeliteľnou súčasťou súťaže. Slúži na podporu umeleckého rastu autorov po technickej stránke a zároveň je takéto stretnutie podnetné a inšpiratívne vzájomnou výmenou skúseností medzi hodnotiacimi odborníkmi a autormi. Seminár sa uskutoční aj vďaka podpore Fondu na podporu umenia z verejných zdrojov."

Porota posúdila práce z technického a umeleckého hľadiska a vybrala z tohto pohľadu vhodné na výstavu a najlepšie z nich na postup do krajského kola súťaže, ktoré sa uskutoční v Košiciach (Kulturpark, 15.5.-2.6.2019). V prípade, že uspejú v konkurencii prác z celého Košického kraja, majú možnosť zabodovať aj na celoštátnej úrovni.

Výstava bude prístupná v sále DTKG do 5. 4. 2019 v pracovných dňoch od 9.00 do 15.00, v inom termíne po telefonickom dohovore na čísle 0915 884 135. Vstup je voľný.

A. Kleinová

 

Čítať 1673 krát Naposledy zmenené pondelok, 11 marec 2019 11:38

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!