pondelok, 29 apríl 2019 11:48

Alena Adamíková našla cestu domov Doporučený

Napísal(a) Juraj Genčanský
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

V starobylých priestoroch podkrovia Múzea Prvého slovenského gymnázia v Revúcej sme v piatok 26. apríla 2019 otvorili výstavu slovenskej maliarky Mgr. art. Aleny Adamíkovej, ArtD. Úspešná maliarka pochádza z Revúcej a – takpovediac, po výtvarnej ceste okolo sveta – touto sériou obrazov chce vyjadriť poďakovanie svojmu rodnému mestu a ľuďom v ňom. Aj preto nazvala výstavu CESTA DOMOV.
Človek odkiaľsi prichádza či pochádza, na tom sa nedá nič meniť. Svet prvotných skúseností sa v nás zafixuje v podobe istoty a ak sa v dospelom živote potrebujeme znovu ukotviť, tak sa mimovoľne, až reflexne vraciame k svojim počiatkom. Vraciame sa do detstva vnútorne a ak je to možné, tak aj doslova.

Avšak nielen kritické situácie navracajú ku koreňom. Aj v obdobiach priaznivých by mal človek triezvo a skromne rekapitulovať svoj úspech a azda by mal prejaviť to, čoho je dnes tak málo – vďačnosť. Poďakovať sa svojmu univerzu, prejaviť uznanie za podporu blízkym a rodičom za vlastné bytie. Vyjadriť radosť za možnosť uplatniť vlastné schopnosti a talent, ktoré sa počali v našom domove.
Je to dobré a veľmi príjemné, že Alena Adamíková našla cestu domov.
Výstava v Múzeu PSG v Revúcej potrvá do 31. mája 2019.

Juraj Genčanský
MsKS Revúca

Fotografie: Peter Poboček

 

Čítať 2068 krát Naposledy zmenené pondelok, 29 apríl 2019 18:23

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!