utorok, 04 jún 2019 13:30

Gemerčania cestovali v čase - RETROvýstava je otvorená Doporučený

Napísal(a) Róbert Šimko
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, otvorilo pre svojich návštevníkov výnimočnú výstavu s názvom RETROvýstava, ktorej vernisáž sa uskutočnila dňa 30. mája 2019 o 15:30 hod. v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave na Námestí baníkov 25.

Vernisáž, ktorú otvoril riaditeľ Baníckeho múzea v Rožňave – Pavol Lackanič s jej kurátorom Pavlom Horváthom, sa tešila obrovskému záujmu verejnosti, o čom svedčí takmer stovka zúčastnených. Samotná výstava prístupným a neformálnym spôsobom oslovuje návštevníka a prezentuje mu vybavenie a zariadenie bežnej domácnosti v období socializmu,

pričom dôraz kladie postupne najmä na vybavenie detskej izby s hračkami, kuchyne s inventárom, obývaciu izbu, pracovňu; vo forme kolekcií predstavuje aj dobovú elektroniku a trávenie voľného času. Atraktívnosť výstavy zvyšuje aj osobný vklad zo strany návštevníkov, ktorý na ňu poskytli predmety v osobnom vlastníctve a tak sa stali jej súčasťou.

1 17   2 15   3 16   4 13

 

„Je to krásna výstava, akoby som cestovala strojom času, presne takto sme žili, keď som bola ešte malá," vyjadrila sa s úsmevom na margo výstavy jedna z návštevníčok.

Výstavu si budú môcť návštevníci vychutnať až do 3. 9. 2019, okrem toho ich v rámci výstavy čakajú aj rôzne zaujímavé sprievodné podujatia.

5 14   6 13   7 9

 

Tešíme sa na Vašu návštevu.

Róbert Šimko

 

Čítať 1115 krát Naposledy zmenené utorok, 04 jún 2019 14:00

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!