pondelok, 17 jún 2019 11:17

Hasiči dvoch okresov na Dňoch mesta Jelšava súťažili Doporučený

Napísal(a) G. Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V dňoch 14. – 15. júna 2019 mesto Jelšava organizovalo DNI MESTA. Tak ako každý rok, aj v tomto roku sa miestni dobrovoľní hasiči aktívne podieľali na rôznych aktivitách počas týchto dní. Už ráno sobota veštila, že bude veľmi horúci deň, preto hasiči pripravili pre prítomných návštevníkov dve hmlové brány, kde sa bolo možné osviežiť počas celého dňa. Doobedie patrilo deťom, mohli sa povoziť na autíčkach a odrážadlách a tesne pred obedom prišlo osvieženie v podobe hasičskej peny. Vo večerných hodinách 15. júna sa začali zbiehať hasičské družstvá na 16. ročník nočnej hasičskej súťaže O pohár primátora mesta. Počas uplynulých dní aj nás zasiahla smutná správa o úmrtí čestného prezidenta JUDr. Jozefa Minárika, ktorého pamiatku sme si uctili minútou ticha na nástupe.

Začalo sa samotné súťaženie. Súťažilo 15 mužských a 1 ženské družstvo z okresov Revúca a Rožňava. Súťažilo sa na jednej trati s minimálnym osvetlením a na dva pokusy. Bolo aj niekoľko neplatných pokusov.

Poháre a diplomy si v kategórii mužov prevzali DHZ:
1. Rákoš ( RA ) 16,94 sek., 2. Nižná Slaná ( RV ) 19,71 sek. a 3. Chyžné A ( RA ) 20,41 sek.

Diplomy za umiestnenie dostali DHZ – Chyžné ženy (RA) a pri mužoch Jelšava (RA), Ratkovské Bystré A a B (RA), Chyžné B (RA), Silica (RV), Kunova Teplica (RV), Muráň (RA), Muránska Dlhá Lúka (RA), Lubeník (RA), Magnezitovce (RA), Hucín (RA) a Ratková (RA). Všetky súťažné družstvá boli disciplinované a súťaž sme mohli skončiť bez úrazu. Ceny do súťaže venovala fa Florian z Martina.

Rozišli sme sa v skorých ranných hodinách po príjemne strávených chvíľach medzi priateľmi hasičmi. Dúfame, že sa nám podarí túto súťaž zorganizovať aj v budúcich rokoch.

G. Jakubecová

 

Čítať 1346 krát Naposledy zmenené streda, 19 jún 2019 23:10

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!