pondelok, 17 jún 2019 13:04

Leto v múzeu bude nielen zábavné, ale aj poučné

Napísal(a) R. Šimko
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, aj toto leto usporiada múzejné dni pre deti vo veku 6 až 10 rokov. Celotýždňové podujatie sa uskutoční v termíne od 8. do 12. júla 2019 a tematicky sa bude niesť v štýle retro, a tak vlastne nadviaže na aktuálnu RETROvýstavu, inštalovanú v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave. Z tohto dôvodu aj zaujímavé podujatie nesie názov „RETROsvet v múzeu – letné múzejno-pedagogické dni pre deti“.

Múzejníci majú pre účastníkov pripravený bohatý program, v rámci ktorého navštívia banské lokality a pozostatky banských strojov, čaká ich hra so stavebnicou – návrh a stavba nových banských strojov a konštrukcií, prezentácia odievania v 60. až 80. rokoch,

výroba dobových a terajších odznakov, batikovanie tričiek, prezentácia stravovania a stravovacích zvyklostí v 60. až 80. rokoch a ešte mnoho ďalších poučno-zábavných činností. Cieľom podujatia je prijateľnou a hravou formou priblížiť spôsob života v období socializmu žiakom 1. stupňa ZŠ. „Počas letných dní sa s našimi malými bádateľmi prenesieme v čase do pomyselného RETROsveta a okrem množstva zábavy sa spolu aj veľa naučíme,“ dodala Gabriella Badin, pracovníčka Baníckeho múzea v Rožňave.

Záujemcovia môžu svoje ratolesti na podujatie prihlásiť e-mailom alebo telefonicky u múzejných pedagogičiek:
Gabriella Badin: , 0907 769 338
Juliána Kelemenová: , 0908 101060

Podujatie RETROsvet v múzeu – letné múzejno-pedagogické dni pre deti, podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.

R. Šimko

 

Čítať 962 krát Naposledy zmenené streda, 19 jún 2019 23:07

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!