Vytlačiť túto stránku
utorok, 09 júl 2019 17:45

Príďte sa pozrieť do Revúcej na výstavu “Klobúky od Marie“ Doporučený

Napísal(a) Tamara Balcová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Marie Mazánková. To meno nám nič nehovorilo. Ale po štvrtku, 4.7.2019, už tí, ktorí sa prišli pozrieť na vernisáž s názvom “Klobúky od Marie“, spoznali túto skromnú a milú ženu. Zavítala do Múzea Prvého slovenského gymnázia v Revúcej z družobného mesta Litovel v Českej republike, aby nám predstavila svoju tvorbu. Výstavu pomohlo zorganizovať aj mesto Litovel a starosta mesta, pán Viktor Kohout, osobne pozdravil hostí a predstavil svoj vlastný „starostovský“ klobúk od pani Marie. V podkroví múzea sme mohli obdivovať nádherné kúsky vystavených klobúkov. Za každým sa skrýva nejaký príbeh a obrovský kus práce pani Marie. Vernisáž sa začala dobovou hudbou v podaní jazzového tria z revúckej ZUŠ a „klobúkovou módnou prehliadkou“, ktorá zožala veľký úspech.

ra klobuky marie 2a   ra klobuky vern 1a

 

Zásluhou modeliek sa hostia mohli pokochať pohľadom na unikátne klobúky, ku ktorým autorka povedala pár slov. Celou akciou sprevádzal pán Juraj Genčanský. Po skončení módnej prehliadky, za láskavého zvolenia pani Marie, ani jedna žena neodolala možnosti vyskúšať si klobúky, ktoré sa jej najviac páčili. A vyberať bolo z čoho. Ženské srdiečka zaplesali pri toľkej nádhere.

Tých, ktorí zmeškali vernisáž, týmto pozývame na výstavu “Klobúky od Marie“, ktorá bude prebiehať do konca augusta v priestoroch podkrovia Múzea Prvého slovenského gymnázia. Na záver sa chceme poďakovať všetkým, ktorí sa na tejto akcii podieľali a osobitné poďakovanie patrí autorke, pani Marii Mazánkovej, bez ktorej by sme prišli o tento nádherný zážitok.

Tamara Balcová

 

Čítať 1165 krát Naposledy zmenené streda, 10 júl 2019 11:09