Vytlačiť túto stránku
utorok, 10 september 2019 22:16

Nôty Gemera a Malohontu sa naladia 14. septembra 2019 v Jelšave Doporučený

Napísal(a) Mgr. Stanislava Zvarová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Gemersko – malohontské osvetové stredisko v Rimavskej Sobote, Banskobystrický samosprávny kraj a Mesto Jelšava Vás pozývajú na regionálnu súťažnú prehliadku hudobného folklóru. Súťaž sa koná pod názvom Nôty Gemera a Malohontu, v sobotu 14. septembra 2019, od 17:00, v Mestskom dome kultúry v Jelšave.
Predstavia sa ľudové hudby, sólisti speváci ľudových piesní, spevácke skupiny z folklórnych kolektívov: Háj z Rimavskej Soboty, Skalina z Hnúšte, Vepor z Klenovca, Revúška z Revúčky, Lykovec z Revúcej. Účinkujúcich bude hodnotiť odborná porota v zložení: speváčka ľudových piesní prof. Ing. Anna Šatanová, CsC., muzikant a spevák Mgr. Ján Mak, muzikant a spevák Ing. Ondrej Hlaváč.

Príďte povzbudiť interpretov ľudovej hudby a ľudovej piesne nášho Gemera a Malohontu, z okresov Rimavská Sobota a Revúca. Víťazi regionálneho kola sa predstavia na krajskej súťaži hudobného folklóru a úspešní účinkujúci z krajského kola postupujú do celoštánej súťažnej prehliadky, pod názvom Vidiečanova Habovka, ktorej vyhlasovateľom je Národné osvetové centrum.

Regionálna súťažná prehliadka sa realizuje s finančnou podporou Banskobystrického samosprávneho kraja.

Mgr. Stanislava Zvarová

 

Čítať 1063 krát Naposledy zmenené piatok, 13 september 2019 21:30