pondelok, 04 november 2019 19:17

Výkladom a prednáškou k výstave Havrany a ich príbuzní sa dozviete mnoho zaujímavostí z ich života Doporučený

Napísal(a) RNDr. Monika Gálffyová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Od 10. septembra 2019 do 31. decembra 2019 prebieha v priestoroch Gemersko-malohontského múzea výstava „Havrany a ich príbuzní“, ktorá predstaví krkavcovité vtáky žijúce na území Slovenska, ich život, inteligenciu, miesto v prírode, vzťah s človekom a mýty a legendy, ktoré ich obklopujú. Súčasťou výstavy je aj cyklus prednášok a rozšíreného výkladu k výstave pre školské skupiny a verejnosť, počas ktorej sa návštevníci dozvedia zaujímavé detaily zo života týchto fascinujúcich vtákov. Výstavu z verejných zdrojov podporil a hlavným partnerom výstavy je Fond na podporu umenia.
Havrany, vrany, krkavce, straky, kavky, sojky a orešnice. Najväčšie spevavce, jedni z najinteligentnejších vtákov, tvorcovia sveta, spoločníci bohov,

zvestovatelia smrti a vojen, zlodejky, hlučné čierne potvory – to všetko (a ešte viac) sú krkavcovité vtáky. Počas rozšíreného výkladu a prednášky k výstave sa dozviete, ktoré druhy týchto vtákov vedia napodobniť ľudskú reč, ako si vyrábajú nástroje, sadia stromy, rozoznávajú ľudí a ešte mnoho ďalších zaujímavostí zo života havranov a ich príbuzných.
Rozšírený výklad a prednášky pre školské skupiny sa uskutočnia v období od 4. novembra do 19. decembra 2019. Je potrebné sa vopred prihlásiť na tel. č. 047/56 32 741. Trvanie približne 90 min, vstupné 1 €. Rozšírený výklad a prednášky pre verejnosť sa uskutočnia 6. a 27. novembra 2019 o 16:00 hod. Trvanie približne 90 min., vstupné 1 €.
RNDr. Monika Gálffyová

 

Čítať 836 krát Naposledy zmenené pondelok, 04 november 2019 20:19

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!