streda, 20 november 2019 22:38

Deti Materskej školy v Jelšave už vedia prečo majú hasiči červenú, žltú, či bielu prilbu Doporučený

Napísal(a) G. Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V Materskej škole v Jelšave mali týždeň, počas ktorého pani učiteľky vysvetľovali deťom rôzne zamestnania. Do prípravky materskej školy chodí aj Dominik Kováč, najmladší plameniak – mladý hasič – Dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) v Jelšave. Otec Dominika bol oslovený, či by sme boli ochotní rozlúsknuť záhadu – prečo majú hasiči červenú, žltú, či bielu prilbu. Traja členovia DHZ Jelšava zavítali do tejto triedy materskej školy – medzi 5-6-ročné deti – dňa 20. 11. 2019, aby rozlúskli „prilbovú“ záhadu. Po príchode do triedy sme zistili, že v hasičskom odeve máme 3 generácie hasičov – deda Miroslava, otca Ladislava a syna – vnuka Dominika.

Okrem Dominika však do tejto triedy chodia aj ďalšie deti našich členov, ktoré nás hneď spoznali, boli to Kubko a Tomáško.

Na úvod sme vysvetlili, že červená prilba patrí veliteľovi DHZ, biela veliteľom zásahu a ostatné farby sú pre zasahujúcich členov. Potom sme deťom ukázali ochranný odev a obuv a výstroj, akú používajú hasiči pri zásahu.

Po tejto prezentácii Dominik ukázal kamarátom tesársky uzol, ktorý sa naučil v krúžku. Deti na koberci zložili hasičské auto z puzzle.

Ďalšia časť výuky patrila vysvetleniu telefónnych čísel, ktoré sa používajú pri nahlásení mimoriadnych situácii. Potom znova deti z puzzle vyskladali Hasíka s telefónnymi číslami.

Na záver si deti vyskúšali aj detskú prilbu, ale aj prilbu pre dospelých.

Deťom sme potom odovzdali pexeso s hasičskými autami. Deti svoju radosť vyjadrili pesničkou Na jelšavskom moste.

Bolo to príjemné predpoludnie medzi detičkami, ktoré prejavili záujem o všetko nové, čo videli a počuli.

Gabriela Jakubecová

 

Čítať 1378 krát Naposledy zmenené štvrtok, 21 november 2019 10:37

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!