Vytlačiť túto stránku
piatok, 06 december 2019 12:19

Projekt DOTYKY S HISTÓRIOU žije v Rimavskej Sobote už osem rokov Doporučený

Napísal(a) GMOS Rimavská Sobota
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Gemersko-malohontské osvetové stredisko v Rimavskej Sobote bolo organizátorom už VIII. ročníka projektu DOTYKY S HISTÓRIOU, ktorý bol zameraný na priblíženie histórie prostredníctvom návštevy sakrálnych pamiatok, starobylých kostolíkov, rodných domov, pamätných izieb a pamätníkov našich dejateľov. Projekt bol realizovaný v dvoch etapách, I. etapa sa konala 9. augusta 2019 a vybrali sme sa po severnej trase Gotickej cesty – navštívili sme kostoly vo Veľkých Teriakovciach, v Rimavskej Bani, v Rimavskom Brezove a v Tisovci. 
II. etapa sa konala 15. novembra 2019 a navštívili sme časť južnej trasy Gotickej cesty – kostoly v Rimavskej Sobote, Rimavskej Seči a v Žípe.

rs projekt IMGP3044   rs projekt IMGP3042   rs projekt IMGP3048

 

Spestrením daného projektu bola aj obrazová a zvuková produkcia, ktorej obsah sa týkal práve kultúrneho dedičstva, kostolíkov, ktoré sa nachádzajú po celej trase Gotickej cesty v regióne Gemer-Malohont. Zo spomínaného, ale i z osobných zážitkov z návštevy kostolíkov si účastníci tohto projektu overili získané vedomosti vo vedomostnom kvíze.
Do projektu boli zapojené deti zo ZŠ, detských domovov, ale aj seniori z Domova dôchodcov a Domova sociálnych služieb.
Projekt finančne podporilo Ministerstva kultúry SR.

Zdroj: GMOS Rimavská Sobota

 

Čítať 1101 krát Naposledy zmenené piatok, 06 december 2019 12:52