nedeľa, 08 december 2019 23:00

TATRA 148 v novom šate je už Hasičskej zbrojnici v Slavošovciach Doporučený

Napísal(a) G. Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Pre dobrovoľných hasičov zo Slavošoviec bol rok 2019 veľmi šťastným rokom, zrejme boli veľmi dobrí a šikovní. Dňa 18. septembra t. r. na Námestí baníkov v Rožňave si prevzali kľúče od novej CAS 15 IVECO DAILY, pár dní pred Mikulášom sa dozvedeli, že boli úspešní a získali dotáciu na rekonštrukciu budovy Hasičskej zbrojnice. Symbolicky 6. decembra 2019 – ako mikulášsky darček – sa do priestorov hasičskej zbrojnice vrátila zreparovaná CAS 32 TATRA 148. Pre dobrovoľných hasičov zo Slavošoviec to bol snáď najkrajší darček. Krátko pred 14-tou hodinou sa začali schádzať miestni dobrovoľní hasiči, hasiči z okolitých obcí, ale aj obyvatelia Slavošoviec. Pred Hasičskou zbrojnicou bola už vystavená hasičská technika – CAS 15 IVECO DAILY a CAS K 25 LIAZ 101 – KAROSA.

Nastúpená jednotka Dobrovoľného hasičského zboru obce (DHZO) Slavošovce a prítomní hostia už netrpezlivo čakali na to, aby pred zbrojnicu zaparkovali očakávanú TATRU 148.
Po hlásení veliteľa DHZ Slavošovce Filipa Revúckeho sa slova ujal starosta Obce Slavošovce Ing. Štefan Bašták, ktorý privítal prítomných hostí – riaditeľa KR HaZZ v Košiciach plk. Ing. Jozefa Fedorčáka, riaditeľa OR HaZZ v Rožňave pplk. Ing. Martina Kaprála, predsedu ÚzO DPO SR Rožňava Mariána Kapustu, tajomníka ÚzO DPO SR Rožňava Mgr. Michala Terraia, dobrovoľných hasičov z okolitých obcí a obyvateľov obce. Poukázal na činnosť DHZ v obci a poďakoval za vzácne dary, ktoré v tomto roku dostali. Ďalej sa k prítomným prihovoril riaditeľ KR HaZZ plk. Ing. Jozef Fedorčák a odovzdal kľúče od CAS 32 TATRA 148. Veliteľ DHZ poďakoval za odovzdaný dar a pokrstil ho.
Vďaka tomuto hasičskému autu sa posilnila akcieschopnosť slavošovských dobrovoľných hasičov. Bol to príjemný deň plný radosti. Môžeme len dúfať, že hasičská technika sa bude využívať viac na ukážky a preventívnu činnosť, ako v reálnych zásahoch.

Gabriela Jakubecová

 

Čítať 1821 krát Naposledy zmenené pondelok, 09 december 2019 10:31

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!