utorok, 17 december 2019 14:00

K významnému výročiu DHZ v Muráni pribudla aj čestná zástava Dobrovoľnej požiarnej ochrany Slovenskej republiky Doporučený

Napísal(a) G.J.
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dobrovoľný hasičský zbor v Muráni si tohto roku v máji pripomenul 130. výročie svojho založenia. Okrem miestnych obyvateľov túto jedinečnú udalosť v obci pod Muránskym hradom prišli s miestnymi hasičmi osláviť aj pozvané hasičské zbory z Jelšavy, Hucína, Kamenian, Magnezitoviec, Ratkovej, Gemerskej Vsi, Držkoviec a z družobného mestečka Fryšták v Čechách. K oceneniam, ktorých sa DHZ v Muráni na tejto slávnosti dostalo, v týchto dňoch pribudlo ďalšie. Pani Gabriela Jakubecová nám poslala príjemnú informáciu, ktorá zrejme povzbudí ešte viac solídnu rodinu muránskych hasičov. Píše nám, že "Pri príležitosti spomínaného výročia im bola Prezídiom DPO SR schválená a udelená čestná zástava Dobrovoľnej požiarnej ochrany Slovenskej republiky.

Na zasadnutí Obecného zastupiteľstva v Muráni oslavujúcej organizácii dňa 12. decembra 2019 bola predsedom ÚzO DPO SR v Revúcej Ing. Milanom Brdárskym odovzdaná táto zástava starostovi obce Ing. Milanovi Goldschmidtovi aj za prítomnosti veliteľa DHZ Muráň Jána Melichera, ktorá bude obyvateľom obce pripomínať to krásne výročie."

mur zastava DSCN1742 2   mur zastva DSCN1751   mur zastava DSCN1757   mur zastava DSCN1740

Dobrovoľný hasičský zbor v Muráni sa môže pochváliť asj tým, že má 30 členov a Obecný hasičský zbor má 14 členov. V obnovenej hasičskej zbrojnici v Muráni sú vybudované garáže pre hasičskú techniku, kancelárske priestory a súčasťou je už aj sušiareň hadíc.

 

Čítať 1605 krát Naposledy zmenené streda, 18 december 2019 17:12

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!