Vytlačiť túto stránku
piatok, 20 december 2019 13:06

Úspešný november v kine Apollo Doporučený

Napísal(a) Anežka Kleinová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Digitálne kino Apollo zriadené v Dome tradičnej kultúry Gemera (Betliarska 8, Rožňava) zavŕšilo štvrtý rok svojej existencie. Za obdobie svojho fungovania si stihlo získať pravidelných a verných divákov, ktorým ponúka filmy všetkých žánrov v čase tradičných štvrtkových večerných premietaní. Program kina zaujal aj najmenších návštevníkov a ich rodičov či starých rodičov, ktorí kino navštevujú najmä počas rodinných nedieľ. Obľúbené sú aj projekcie pre školy podľa aktuálnej ponuky alebo z archívu Gemerského osvetového strediska (GOS).
Výnimočne úspešný bol pre kino november 2019, kedy sa podarilo prilákať na program vyše 800 divákov. V tomto mesiaci boli zaradené do programu naozaj mimoriadne snímky.

rv kino apollo januar 2020„Východniarsku trpko-smiešnu romancu Loli paradička sme premietali dvakrát. Film určený pre školské projekcie poukazujúci na súčasné problémy virtuálneho sveta s názvom Kto je ďalší? si prišlo pozrieť mnoho stredoškolákov," informuje manažérka kultúry GOS Anežka Kleinová a dodáva: „Rovnako v týchto dňoch zaujala premiérovaná koprodukčná dráma Malá ríša, ktorá bola nakrúcaná vo viacerých lokalitách Gemera. Preto jej uvedenie za účasti tvorcov, ktorí odhalili aj zákulisie natáčania, naplnilo zvedavými Gemerčanmi sálu kina na prasknutie." Z dôvodu mimoriadneho diváckeho záujmu bude kino Apollo premietať film Malá ríša aj v januári 2020.

Kino prevádzkuje Gemerské osvetové stredisko, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja. Projekt kina Apollo finančne podporil Audiovizuálny fond a Košický samosprávny kraj.

Aktuálne informácie o programe na www.gos.sk a fb/kino.apollo.roznava.

Anežka Kleinová

 

 

Čítať 1242 krát Naposledy zmenené piatok, 20 december 2019 13:19