Vytlačiť túto stránku
streda, 15 január 2020 16:45

„Modernizujeme históriu“ – Staré dokumenty v nových regáloch knižnice Doporučený

Napísal(a) Tatiana Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja s finančnou podporou Fondu na podporu umenia zrealizovala projekt „Modernizujeme históriu“ na Úseku regionálnej literatúry a bibliografie.
Úsek bibliografie a regionálnej literatúry bol v knižnici vytvorený v roku 1963 ako jeden z prvých regionálnych oddelení v knižniciach na Slovensku. Knižnica v Rožňave sa počas svojho pôsobenia niekoľkokrát sťahovala. To sa tiež podpísalo pod veľmi zastaralý stav jednotlivých regálov. Bolo už nevyhnutné vynoviť a zatraktívniť interiér.
Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave podala žiadosť o poskytnutie financií na Fond na podporu umenia na zabezpečenie nových knižničných regálov.

"Súčasná doba si žiada nielen moderné a kvalitnejšie služby poskytované knižnicou pre svojich používateľov, ale aj kvalitné vybavenie na vytvorenie príjemnej atmosféry,“ povedala riaditeľka knižnice Mgr. Iveta Kyselová a pokračovala: „Postupne dochádza k obnovovaniu interiéru knižnice aj s dôrazom na potrebu poznania histórie svojho regiónu.“

FPU logo1 modre 1aPracovníčka daného úseku knižnice Bc. Gertrúda Turenská dodala: „Zámerom projektu bolo modernizovať interiérové vybavenie Úseku bibliografie a regionálnej literatúry. Uskutočnila sa výmena starých regálov za nové, bezpečné, moderné a kvalitnejšie zariadenie, v ktorých sa i naďalej budú uchovávať historické dokumenty, nové pribúdajúce knihy, drobná tlač, bibliografie, periodiká, čo uľahčí vyhľadávanie pre používateľov našej knižnice.“ 

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja vynovila a zatraktívnila v roku 2019 interiér Úseku bibliografie a regionálnej literatúry vďaka finančnej podpore Fondu na podporu umenia www.fpu.sk realizovaním projektu pod názvom „Modernizujeme históriu“. Na výrobu nových regálov knižnica získala z Fondu na podporu umenia 6 000,- € a z vlastných zdrojov prispela sumou 770,- €.

Tatiana Bachňáková

 

Čítať 1284 krát Naposledy zmenené štvrtok, 16 január 2020 13:11