sobota, 18 január 2020 16:19

Gemerské osvetové stredisko spustilo registráciu do súťaže Výtvarné spektrum 2020 Doporučený

Napísal(a) M. Kleinová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Gemerské osvetové stredisko (GOS) v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, už tradične začiatkom nového roka vyhlasuje a organizuje regionálne kolo súťaže neprofesionálnej výtvarnej tvorby Výtvarné spektrum 2020.
Jej vyhlasovateľom a odborným garantom je Národné osvetové centrum v Bratislave. Ide o postupovú súťaž neprofesionálnych výtvarníkov, určená je pre mládež od 15 rokov a dospelých. Hlavným cieľom súťaže je nadobúdanie vedomostí v umeleckej sfére, rozvíjanie zručností a kreativity u jednotlivcov prostredníctvom realizácie a prezentácie výtvarnej tvorby.

Veľkým benefitom súťaže je jej žánrová rozmanitosť, ktorá autorovi ponúka absolútnu voľnosť po technickej ale aj tematickej stránke. Kresba, grafika, maľba, plastika, úžitková tvorba a posledné roky aj multimediálna tvorba sú techniky a umelecké prístupy, ktorými môže autor vytvárať svoje dielo, a tak ním vyjadriť myšlienku, či komunikovať na akúkoľvek tému. Jednou z vízií Výtvarného spektra je vyhľadávať a podporovať nové výrazné talenty, rozvíjať ich zručnosti a opätovne ich zapájať do súťaže.

Prvým krokom k účasti v súťaži Výtvarné spektrum 2020 je registrácia na webovej stránke www.nocka.sk, v sekcii súťaže a prehliadky. Záujemcovia tam nájdu registračný formulár, po ktorého vyplnení je potrebné označené výtvarné práce priniesť do GOS, a to najneskôr do 14. 2. 2020. Odborná porota diela vyhodnotí a poskytne aj individuálny rozbor každému, kto bude mať záujem. Sprievodným programom slávnostného vyhodnotenia regionálneho kola súťaže Výtvarné spektrum bude vernisáž a výstava prác, ktoré postúpili do ďalšieho kola. Vyhodnotenie sa uskutoční v Dome tradičnej kultúry Gemera v Rožňave.

Martina Kleinová

Čítať 1211 krát Naposledy zmenené sobota, 18 január 2020 16:26

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!